In ce tari este deja Vaccinarea obligatorie?

Vaccinarea este deja obligatorie în aceste țări

Unele state impun ca toți adulții să fie vaccinați. Cu toate acestea, mult mai multe țări se bazează pe vaccinarea obligatorie pentru anumite grupuri profesionale.

În februarie, vaccinarea obligatorie ar trebui să vină în Austria – în multe țări se discută despre vaccinarea obligatorie ca mijloc împotriva pandemiei corona. Până în prezent însă, vaccinarea obligatorie pentru întreaga populație adultă a fost impusă relativ rar, de cele mai multe ori se aplică doar anumitor grupuri profesionale, cum ar fi asistenții medicali sau personalul școlar.

Există doar câteva state care sunt obligatorii pentru ca întreaga populație adultă a unei țări să fie vaccinată. Deja pe 8 februarie, în cea mai mică țară din lume, Vaticanul, a fost introdusă o vaccinare obligatorie pentru toți rezidenții și angajații. Teoretic, sancțiunile pentru o încălcare pot varia până la concediere.

Amenzi mari

Tot în februarie, președintele indonezian Joko Widodo a emis o ordonanță care face posibilă pedepsirea tuturor celor care refuză să ofere o vaccinare. În Indonezia, de exemplu, sunt posibile amenzi de până la 300 de euro, de două ori venitul mediu lunar. În plus, refuzătorilor vaccinării li se pot refuza serviciile de sprijin de stat și pot fi excluși din serviciile publice.

În republicile din Asia Centrală conduse de autoritate Tadjikistan și Turkmenistan, toți cetățenii cu vârsta peste 18 ani trebuiau vaccinați la începutul lunii iulie. La fel ca Coreea de Nord comunistă, Turkmenistanul nu a raportat încă niciun caz de corona la Autoritatea Mondială pentru Sănătate (OMS), dar măsurile luate în ultimele luni vorbesc o altă limbă.

Tot la începutul lunii iulie, vaccinarea obligatorie a fost făcută obligatorie în mica națiune insulară din Pacificul de Sud, Micronezia. În septembrie, arhipelagul Noua Caledonie din Pacificul de Sud, care aparține Franței, a impus o vaccinare obligatorie.

Vaccinarea obligatorie pentru anumite grupe profesionale

Unele țări și zone au făcut vaccinarea corona obligatorie doar pentru anumite grupuri de populație sau grupuri profesionale.

Italia a făcut ca pașaportul de sănătate COVID-19 să fie obligatoriu pentru toți lucrătorii în octombrie. Lucrătorii care nu pot demonstra vaccinarea, testul negativ sau recuperarea recentă după infecție vor fi suspendați fără plată și riscă o amendă dacă încearcă să continue să lucreze. Medicii și alt personal medical sunt obligați să se imunizeze din 25 mai. În caz contrar, se confruntă cu interdicția de a lucra cu pacienții.

Regatul Unit a introdus vaccinarea obligatorie pentru personalul azilului de bătrâni din Anglia în octombrie. Lucrătorii din Anglia trebuie să fie vaccinați până la 1 aprilie.

Franța a cerut tuturor lucrătorilor din domeniul sănătății și azilelor de bătrâni, ajutoarelor casnice și tehnicienilor de îngrijire de urgență să aibă cel puțin prima vaccinare până pe 15 septembrie; în jur de 3.000 de angajaţi au fost suspendaţi pentru că nu au dat curs solicitării.

Vaccinarea obligatorie a soldaților

Ungaria a anunțat în octombrie că va introduce vaccinarea obligatorie pentru angajații instituțiilor de stat. Țara a făcut deja obligatorie vaccinarea COVID pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

Începând cu 12 noiembrie, Letonia le refuză membrilor parlamentului care refuză vaccinarea împotriva Covid-19 dreptul de vot și le reduce salariile. Pe 4 noiembrie, companiile au permis companiilor să concedieze lucrătorii care refuză fie să fie vaccinați, fie să se mute la un alt loc de muncă. Toți soldații profesioniști din Letonia care nu sunt complet vaccinați împotriva corona riscă, de asemenea, să fie eliberați.

Danemarca a propus pe 12 noiembrie să adopte o lege accelerată care ar putea intra în vigoare în noiembrie și care va permite companiilor să solicite un „pașaport Corona” digital pentru angajații lor.

În Grecia, vaccinarea corona a devenit obligatorie pentru personalul din căminele de bătrâni la jumătatea lunii august și a intrat în vigoare în sectorul sănătății la 1 septembrie.

Turcia a început să ceară teste negative Covid-19 și certificate de vaccinare în unele zone în august, inclusiv profesori și lucrători din transportul casnic.

În Ucraina, vaccinările au devenit obligatorii pentru funcționarii publici, inclusiv pentru profesori, în octombrie. Cei care nu sunt vaccinați se pot aștepta la restricții privind accesul la restaurante, sport și alte evenimente publice. Pe 11 noiembrie, guvernul a decis să extindă lista profesiilor în care vaccinarea împotriva Covid-19 este obligatorie pentru a include lucrătorii medicali și comunitari.

Rusia ia, de asemenea, măsuri

În Rusia, în iunie capitala, Moscova, a ordonat vaccinarea tuturor lucrătorilor care lucrează în public și a acordat companiilor o lună pentru a se asigura că cel puțin 60 la sută din personal au primit prima doză. Pe 9 noiembrie, Sankt Petersburg a dispus vaccinarea obligatorie pentru persoanele peste 60 de ani și pentru persoanele cu boli cronice.

Kazahstanul a introdus vaccinări obligatorii sau teste săptămânale pentru persoanele care lucrează în grupuri de peste 20 de persoane.

În Statele Unite, președintele american Joe Biden a anunțat în septembrie că toți angajații agențiilor federale și angajații contractorilor guvernamentali ar trebui să fie vaccinați. Chiar și angajații caselor de bătrâni sponsorizate de stat și din școlile controlate de guvernul federal nu mai pot evita vaccinarea. Din 4 ianuarie, angajații privați trebuie să fie vaccinați sau testați o dată pe săptămână.

„Nu ai Vaccin, Nu ai job”

Canada a anunțat vaccinarea obligatorie pentru cei 300.000 de oficiali federali în octombrie, lucrătorii federali nevaccinați fiind trimiși în concediu fără plată. În plus, toți pasagerii de zbor, tren și nave trebuie să poată prezenta vaccinările împotriva Covid-19. În plus, toți cei 338 de parlamentari trebuie să fie complet vaccinați împotriva Covid-19 atunci când se întorc la muncă pe 22 noiembrie. În Costa Rica, toți funcționarii publici trebuiau să fie vaccinați în septembrie.

Tunisia a ordonat în octombrie ca oficialii, angajații și vizitatorii să prezinte un carnet de vaccinare pentru a avea acces la administrațiile publice și private. Angajații nevaccinați vor fi suspendați de la locul de muncă până când vor putea prezenta actul de identitate.

Egiptul va cere lucrătorilor din sectorul public fie să fie vaccinați, fie să facă un test săptămânal de coronavirus pentru a lucra în clădirile guvernamentale după 15 noiembrie.

Australia a impus vaccinarea pentru lucrătorii de îngrijire a vârstnicilor cu risc ridicat și angajații din hotelurile de carantină la sfârșitul lunii iunie. În Australia de Vest, toți lucrătorii din minerit și explorări de petrol și gaze trebuie să primească o primă doză până la 1 decembrie și să fie complet vaccinați până la 1 ianuarie.

Noua Zeelandă a declarat în octombrie că va solicita ca profesorii și lucrătorii din sectoarele sănătății și persoanelor cu dizabilități să fie complet vaccinați.

Fiji a introdus o politică „fără lovituri, fără loc de muncă” în august, în temeiul căreia funcționarilor publici nevaccinați li se acordă concediu și apoi concediați dacă nu sunt vaccinați până în noiembrie. Angajații companiilor private ar putea fi, de asemenea, amendați, iar companiile ar putea fi forțate să închidă dacă refuză să se vaccineze.

În China, numeroase orașe și districte au anunțat restricții de acces pentru cei care refuză să fie vaccinați, ceea ce este destul de aproape de o datorie. Capitala Beijing solicită o vaccinare de rapel pentru muncitorii importanți de pe șantiere, inclusiv bucătari, agenți de securitate și personal de curățenie. În Hong Kong, oficialii, profesorii și lucrătorii din domeniul sănătății trebuie să se vaccineze împotriva coronavirusului – sau să plătească ei înșiși pentru testele regulate.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu