Roman arestat in UK si i se va face procesul după 30 de ani pentru Jaf cu Omor

Acest “caz nerezolvat” nu i-a lăsat rece pe anchetatori. Acum, brigada de criminalistică a rezolvat cazul florarului Karl-Heinz R. (†60), strangulat la Hamburg, la 30 de ani de la comiterea crimei!

Este o dimineață rece de martie 1992, chiar și câțiva fulgi de zăpadă s-au amestecat cu ploaia în timp ce Tayfun T. (22 de ani) își așteaptă șeful. Dar Karl-Heinz R. (60 de ani) nu vine la standul său de flori din gara principală. În cele din urmă, angajatul turc sună la poliție. Polițiștii se deplasează cu mașina la apartamentul bărbatului de 60 de ani din Dahrendorfweg, în cartierul Horn.

Cadavrul a fost găsit după ora 20.00.

Toate lucrurile din apartament sunt răvășite, iar încasările de la taraba de flori din ziua precedentă lipsesc. O sticlă de băutură zace pe podea. Potrivit anchetatorilor, autorul a lovit victima cu ea în cap și apoi a fost strangulat.

“Era o persoană foarte bună, aveam o relație ca între tată și fiu”, a povestit îngrozit Tayfun T. reporterului de la “Hamburger Abendblatt” la momentul respectiv.

Cine s-a aflat în spatele jafului-omor a rămas un mister timp de 30 de ani. Până acum – datorită noilor posibilități tehnice ale anchetatorilor. Aceștia reanalizează urmele securizate la momentul respectiv – și chiar găsesc o potrivire ADN într-o bază de date italiană!

Pista duce la un român (53).

Brigada de omucideri nu se lasă și îl localizează pe bărbat în Marea Britanie. Poliția de acolo îl arestează miercuri.

El nu a fost încă extrădat. Bărbatul urmează să fie judecat în Germania. Pentru că acolo nu există termen de prescripție pentru crimă.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu