Supermarketurile britanice raționalizează fructele și legumele

Mai multe lanțuri de supermarketuri din Marea Britanie, precum Aldi și Tesco, restricționează vânzarea unor fructe și legume din cauza problemelor de aprovizionare. Liderul de piață Tesco și Aldi au doar trei castraveți și o limită strictă pentru roșii și ardei per client , după cum a raportat BBC miercuri.

Este o măsură de precauție. Radiodifuzorul Sky News a raportat că cel mai mare producător britanic de roșii APS Produce a avertizat despre lipsuri cel puțin până la sfârșitul lunii aprilie.

Vreme extremă în Spania și Africa de Nord

Asociația fermierilor britanici a avertizat anterior cu privire la scăderea producției alimentare interne. Recent, imaginile cu rafturi goale pentru legume au făcut înconjurul rețelelor de socializare. Retailerii dau vina pe vremea extremă din Spania și Africa de Nord, care au distrus o mare parte din recoltă. Alți concurenți precum Sainsbury’s și Lidl nu au raționalizat până acum.

Potrivit unui sondaj al Agenției Germane de Presă, până acum nu există blocaje comparabile în Germania. Cel mai mare retailer de produse alimentare din Germania, Edeka, a subliniat: „Putem continua să ne asigurăm că piețele noastre sunt aprovizionate cu cantități suficiente”. Filiala de reduceri Netto a făcut o declarație similară.

Până acum nu există blocaje în Germania

La Aldi s-a spus seara că compania vede „provocările actuale” pe piață: „Cu toate acestea, Aldi nu are în prezent nicio problemă de disponibilitate generală a fructelor și legumelor”. Suntem în contact strâns cu furnizorii și observăm evoluțiile actuale.

Grupul Rewe, de care aparține și discounterul Penny, a subliniat: „Sunt destule tomate & Co. de cumpărat la Rewe și Penny. De asemenea, în viitor.” Cu toate acestea, întreruperile aprovizionării de pe piața de achiziții ar afecta gama de aprovizionare și prețuri. Discounterul Lidl a asigurat: „Datorită parteneriatelor de lungă durată cu furnizorii noștri, furnizarea de bunuri către sucursalele Lidl este practic garantată, în ciuda blocajelor actuale din regiunile menționate”.

Prețurile au crescut din cauza Brexit-ului și a războiului din Ucraina

Prețurile alimentelor în Marea Britanie au crescut semnificativ, în principal din cauza Brexit-ului. Companiile au suportat costuri mai mari din cauza controalelor vamale, pe care le-au transferat consumatorilor. În plus, deficitul de personal s-a înrăutățit – așa că sunt mult mai puțini lucrători la recoltare decât înainte de ieșirea din UE.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a determinat, de asemenea , să crească brusc prețurile. Fermierii autohtoni folosesc serele mult mai rar din cauza prețurilor mai mari la energie. Regatul Unit importă o mare parte din alimentele sale proaspete din UE.

Fermierii britanici suferă de schimbările climatice

Schimbările climatice cauzează, de asemenea, probleme fermierilor . În vara lui 2022, de exemplu, Marea Britanie a suferit de un val de căldură, iar în decembrie de un îngheț lung și dur. Din cauza vremii nefavorabile, morcovii, pastarnacul, varza si conopida au fost afectate, a declarat Tim O’Malley de la producatorul britanic de alimente Nationwide Produce. Se așteaptă la noi creșteri de preț.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu