Oricine culege ghiocei trebuie să se aștepte la o amenda de 50.000 euro

Ghioceii sunt primii vestitori ai primăverii si se afla sub protecție speciala conform legii bavareze de conservare a naturii. Oricine pur și simplu smulge plantele din pământ trebuie să se aștepte la o amendă mare.

Un bărbat a cules ghiocei pe o pajiște din Bavaria în urmă cu câțiva ani. Trecătorii l-au văzut și au raportat incidentul la poliție. Ofițerii au început apoi ancheta și l-au putut găsi pe vinovat prin numărul de înmatriculare al acestuia. Bărbatul a replantat pur și simplu ghioceii în grădina lui din Austria. Pentru această infracțiune a trebuit să plătească o amendă.

Pentru că culesul sau dezgroparea ilegală a plantelor protejate este interzisă și va fi pedepsită cu diferite pedepse în funcție de statul federal, conform catalogului de amenzi. În timp ce pentru infracțiunea din Bavaria se datorează cel puțin 50 de euro, la Hamburg este între 25 și 50.000 de euro. Culegerea florilor protejate poate fi extrem de costisitoare și în Brandenburg (până la 5.000 euro), Bremen (până la 20.000 euro), Renania-Palatinat (până la 10.225,84 euro) și Turingia (până la 10.000 euro).

Datorită soiului redus, ghioceii sunt protejați la nivel național. Dacă vrei să ai plantele albe în grădina ta, le poți cumpăra bulbii de la un magazin de bricolaj sau un centru de grădinărit și le poți planta acasă – fără a risca o amendă. În Europa există reglementări stricte de import pentru florile timpurii pe care crescătorii și comercianții cu amănuntul de grădină trebuie să le respecte. Garoafele, narcisele, lalelele și crocusurile sunt de asemenea protejate. Li se aplică aceleași reglementări ca și ghioceilor.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu