pexels-photo-15610895.jpeg
Photo by Mike Bird on Pexels.com

Cehia majorează drastic amenzile: Infracțiune rutieră va costa în curând de cinci ori mai mult

Oricine este prins săvârșind infracțiuni rutiere în Cehia va trebui să scotocească mai adânc în buzunare în viitor. O infracțiune va fi de cinci ori mai scumpă pentru șoferi și pentru ceilalți participanți la trafic. În plus, acum este deschisă calea pentru o limită de viteză mai mare pe autostrăzi.

Președintele Petr Pavel a semnat miercuri, la Praga, un amendament la această lege, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2024. În viitor, trecerea pe roșu va fi sancționată cu o amendă de până la 25.000 de coroane (aproximativ 1.000 de euro) – de cinci ori mai mult decât până acum.

Amenda maximă pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, depășirea limitei de viteză cu 50 km/h în afara localităților și cu 40 km/h în interiorul localităților și nerespectarea culorii roșii la trecerile la nivel a fost majorată la 25.000 de coroane. În plus, se vor adăuga puncte în registrul de trafic ceh. Oricine refuză să se supună unui test de alcoolemie sau antidrog va trebui să plătească echivalentul a până la 3100 de euro.

Obligația de a purta veste de înaltă vizibilitate în timpul opririlor de urgență, inclusiv în zonele aglomerate

Noutatea constă în faptul că amenda maximă poate fi dublată în cazul în care este provocat și un accident. În viitor, cei care blochează un tramvai cu mașina lor parcată incorect vor trebui să plătească mai mult. Începând cu 2024, oricine oprește de urgență cu mașina va trebui să poarte o vestă de înaltă vizibilitate nu numai în afara zonelor construite, ci și în interiorul orașelor și localităților.

https://shop.erichmocanu.tv/

Modificarea permite, de asemenea, creșterea vitezei maxime pe anumite tronsoane de autostradă modernizate de la 130 la 150 de kilometri pe oră. Cu toate acestea, acest lucru este planificat doar pentru câteva zeci de kilometri, care vor fi semnalizați special, de exemplu pe o secțiune a autostrăzii D3 din sudul Boemiei.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu