Cehia introduce vaccinarea obligatorie împotriva corona-virusului pentru 60+

Ca unul dintre ultimele sale acte, guvernul Ceh a adoptat vaccinarea obligatorie împotriva corona-virusului pentru toate persoanele cu vârsta de peste 60 de ani.

Acesta va intra în vigoare la 1 martie 2022, potrivit unui regulament al Ministerului Sănătății de la Praga publicat vineri în Monitorul Oficial. Vaccinarea va fi atunci obligatorie și pentru personalul sanitar și de îngrijire, medici și studenți la medicină, polițiști, pompieri și militari.

Rămâne de văzut dacă regulamentul va dura. Reprezentanții viitoarei coaliții a cinci partide liberale și conservatoare s-au declarat public împotriva unui astfel de angajament. Ministrul Sănătății desemnat, Vlastimil Valek, a vorbit despre un „pas în întuneric”. El ar putea inversa decizia. Predarea afacerilor guvernamentale către câștigătorii alegerilor din octombrie este de așteptat să aibă loc în această lună.

Reprezentanții medicilor cehi sunt împărțiți cu privire la problema vaccinării obligatorii

Aproape jumătate de milion de persoane cu vârsta peste 60 de ani nu sunt încă vaccinate complet împotriva Covid-19 în statul membru UE. Rata de vaccinare este de doar 65 la sută pentru cei angajați în căminele de bătrâni și serviciile de îngrijire. Reprezentanții medicilor cehi sunt împărțiți în privința vaccinărilor obligatorii. În timp ce unii au avertizat că va fi dificil de controlat, alții au salutat decizia.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu