Certificatul verde dispare complet! Se aplică de vineri, 25 februarie. Restricțiile nu vor mai fi valabile

Islanda va ridica, începând de vineri, 25 februarie, toate restricţiile anti-COVID-19, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii din Islanda, transmite Reuters.

„Rezistenţa la scară largă a societăţii la COVID-19 reprezintă principala cale de ieşire din epidemie. Pentru a atinge acest obiectiv, trebuie ca un număr cât mai mare posibil de oameni să se infecteze cu virusul, vaccinurile nefiind suficiente, chiar dacă oferă o bună protecţie împotriva îmbolnăvirii grave”, a anunțat Islanda.

Țările nordice nu vor mai avea restricții

Totodată, vor fi ridicate şi toate restricţiile de la graniţe, precizează Ministerul Sănătăţii din Islanda.

Islanda, stat ce are cea mai mică densitate a populaţiei din Europa, a înregistrat recent între 2.100 şi 2.800 de cazuri de infectare zilnice cu noul coronavirus, numărul total de infectări raportat de la debutul pandemiei, acum aproape doi ani, fiind de peste 115.000, cu 60 de decese atribuite COVID-19.

De asemenea, Danemarca a anulat aproape toate restricţiile împotriva COVID-19 la începutul lui februarie, urmată de Suedia şi Norvegia câteva zile mai târziu. Și Finlanda a anunțat că ultimele restricţii vor fi ridicate la 1 martie.

Polonia ridică majoritatea restricțiilor

Polonia intenționează să ridice majoritatea restricțiilor, în contextul unei scăderi a ratei de infectare, transmite DPA.

Astfel, toate restricţiile economice vor fi ridicate de la 1 martie, a anunţat miercuri ministrul polonez al Sănătăţii, Adam Niedzielski. Singurele restricţii care vor mai rămâne sunt purtarea obligatorie a măştii în transportul public şi în spaţii publice închise şi carantina de şapte zile pentru cei infectaţi.

Potrivit cifrelor Ministerului Sănătăţii, în Polonia s-au înregistrat miercuri 20.456 noi cazuri de infectare în 24 de ore şi 360 de persoane infectate au decedat în acelaşi interval.

De la începutul pandemiei, au fost confirmate 5.602.680 cazuri de infectare, la o populație de peste 37,7 milioane de locuitori, iar 110.517 de persoane au decedat din cauza COVID-19. 

România renunță treptat la restricții

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat că, ținând cont că am intrat pe o pantă descendentă în ceea ce privește numărul infectărilor, la începutul lunii martie va urma o serie de relaxări.

„Este foarte clar că în momentul de față în ceea ce privește valul 5 am intrat pe o linie descendentă și am discutat cu domnul ministru Rafila, urmând ca în perioada imediat următoare, ținând cont că la inceputul lunii martie urmează să își înceteze efectele Hotărârea de Guvern, să avem o analiză cât se poate de concretă și să venim cu măsuri care să se preteze la nivelul situației concrete”, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu