Karlsruhe dă undă verde pentru vaccinarea in domeniu medicinei

Decizia de a face vaccinări obligatorii corona în îngrijire, cabinete medicale și clinici a declanșat un val de procese. Sute de victime au depus plângeri constituționale. Până la luarea unei decizii, însă, implementarea poate începe conform planificării.

Din punct de vedere legal, vaccinarea corona obligatorie pentru personalul medical și medical poate fi implementată conform planului de la jumătatea lunii martie. În cadrul unei proceduri sumare, Curtea Constituțională Federală a refuzat suspendarea dispozițiilor pentru moment. Decizia de joi a fost publicată vineri la Karlsruhe. Aceasta înseamnă că numeroasele plângeri constituționale împotriva cerinței de vaccinare parțială nu au fost încă decise. Examinarea cuprinzătoare este încă în așteptare.

Majoritatea plângerilor au venit de la angajați nevaccinați și manageri de unități care doresc să continue să angajeze personal nevaccinat. În cadrul procedurilor sumare, judecătorii au cântărit doar consecințele. Au examinat ce ar avea consecințele mai grave: dacă vor lăsa totul să plece, deși procesele ar fi justificate – sau dacă vor suspenda temporar obligația de vaccinare și ulterior se dovedește a fi constituțional.

Fără preocupări constituționale de amploare.

Această considerație a fost în detrimentul reclamanților. „Probabilitatea foarte scăzută a consecințelor grave ale vaccinării este compensată de probabilitatea semnificativ mai mare de a deteriora viața și membrele persoanelor vulnerabile”, a spus instanța. Obligația de vaccinare îndeplinește „la momentul adoptării acestei decizii, nu există preocupări constituționale de amploare”.

Cu toate acestea, judecătorii notează critic că legea nu conține nimic mai specific despre dovada vaccinării și recuperării. Se face referire doar la un regulament cu referiri suplimentare la site-urile web ale Institutului Paul Ehrlich și ale Institutului Robert Koch.

Noii angajați au nevoie de dovezi de la început din 16 martie.

Așa-numita vaccinare obligatorie legată de unități este menită să protejeze persoanele în vârstă și slabe, care prezintă un risc deosebit de mare de a se îmbolnăvi foarte grav sau de a muri din cauza infecției cu coronavirus. Se aplică angajaților din casele de bătrâni și clinici, dar și, de exemplu, din cabinetele medicale și din serviciile de ambulatoriu, pentru moașe, kinetoterapeuți și masuri. Toți au timp până la 15 martie 2022 pentru a demonstra că sunt complet vaccinați sau s-au recuperat recent. Noii angajați vor avea nevoie de dovezi din 16 martie încă de la început. Există o excepție pentru persoanele care nu pot fi vaccinate din motive medicale.

În cazul în care nu există dovezi, departamentul de sănătate trebuie informat pentru a investiga cazul. Apoi poate interzice persoanei în cauză să intre în instalație sau să continue să lucreze.

Adoptarea vaccinării obligatorii în Bundestag și Bundesrat la mijlocul lunii decembrie a declanșat un val de procese în Karlsruhe. Până la 3 februarie, au fost deja primite 74 de plângeri constituționale de la aproximativ 300 de reclamanți, mulți dintre ei cu cereri urgente.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu