Suedia declară pandemia încheiată, în ciuda avertismentelor oamenilor de știință

Suedia a renunțat miercuri la aproape toate puținele restricții pandemice și a oprit majoritatea testărilor pentru COVID-19, chiar dacă presiunea asupra sistemelor de sănătate a rămas ridicată și unii oameni de știință au implorat mai multă răbdare în lupta împotriva bolii.

Guvernul Suediei, care pe tot parcursul pandemiei a optat împotriva blocajelor în favoarea unei abordări voluntare, a anunțat săptămâna trecută că va renunța la restul restricțiilor – declarând efectiv pandemia încheiată – deoarece vaccinurile și varianta mai puțin severă Omicron au amortizat cazurile grave și decesele.

„După cum știm această pandemie, aș spune că s-a terminat”, a declarat ministrul Sănătății, Lena Hallengren, lui Dagens Nyheter. „Nu s-a terminat, dar așa cum știm noi în ceea ce privește schimbările rapide și restricțiile, este”, a spus ea, adăugând că COVID nu va mai fi clasificat ca un pericol pentru societate.

Începând de miercuri, barurile și restaurantele vor putea rămâne deschise din nou după ora 23:00 și fără limită de număr de oaspeți. Au fost, de asemenea, ridicate limitele de prezență pentru locurile interioare mai mari, la fel ca și utilizarea permiselor de vaccinare.

„AR AR trebui să avem mai multă răbdare”

Cu toate acestea, spitalele suedeze încă simțeau tensiunea, aproximativ 2.200 de persoane cu COVID care au nevoie de îngrijiri spitalicești, aproximativ la fel ca în timpul celui de-al treilea val din primăvara anului 2021. Deoarece testarea gratuită a fost redusă la începutul acestei luni și s-a oprit efectiv de miercuri, nimeni știe numărul exact de cazuri.

„Ar trebui să avem un pic mai multă răbdare, să mai așteptăm cel puțin câteva săptămâni. Și suntem suficient de bogați pentru a continua să testăm”, Fredrik Elgh, profesor de virologie la Universitatea Umea și unul dintre cei mai fericiți critici ai politicii de interzicere a Suediei. a declarat pentru Reuters.

„Boala este încă o presiune uriașă pentru societate”, a spus el.

Agenția de Sănătate din Suedia a declarat în această săptămână că testarea la scară largă este prea scumpă în raport cu beneficiile. Suedia a cheltuit aproximativ 500 de milioane de coroane suedeze (55 de milioane de dolari) pe săptămână pentru teste în primele cinci săptămâni ale acestui an și aproximativ 24 de miliarde de coroane de la începutul pandemiei.

Miercuri, Suedia a înregistrat 114 noi decese în cazul în care decedatul a fost infectat cu virusul. În total, 16.182 de persoane au murit fie din cauza virusului, fie în timp ce erau infectați cu acesta. Numărul deceselor pe cap de locuitor este mult mai mare decât în ​​rândul vecinilor nordici, dar mai mic decât în ​​majoritatea țărilor europene. (1 USD = 9,0914 coroane suedeze)

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu