Polaschek: Deschiderea școlii de luni este fixă ​​- indiferent de numerele Corona

Numerele actuale Corona „nu ar juca cu adevărat un rol” pentru începerea școlii, spune ministrul Educației Martin Polaschek.

Valul omicron, care se apropie în pași uriași , nu va avea – cel puțin deocamdată – niciun impact asupra școlilor. După vacanța prelungită de Crăciun, școlile din toată țara vor începe luni, așa cum era planificat.

„Pot confirma că școlile se vor deschide luni”, a declarat ministrul Educației, Martin Polaschek , miercuri, în jurnalul de dimineață Ö1. 

Numerele actuale corona „nu ar juca cu adevărat un rol” pentru începerea școlii, a spus Polaschek. Dar sunteți în contact zilnic cu gecko și aruncați o privire atentă asupra numerelor.

https://jobs.preprod.erichmocanu.tv/

Cerință de mască pentru toată lumea

În orice caz, școlile ar începe din nou cu o fază de siguranță. „Așadar, cu teste PCR și antigen și o cerință de mască.”

Polaschek nu a vrut să spună miercuri din ce situație de infecție trebuie să se închidă din nou școlile. “Nu există un număr specific. Mulți factori joacă împreună”, a spus Polaschek. „Vom vedea cum se va dezvolta asta în următoarele câteva săptămâni”.

Din 17 ianuarie, două teste PCR vor fi oferite și în toate școlile din Austria. Începând de săptămâna viitoare, școlile ar urma să efectueze două milioane de teste PCR pe săptămână.

Pentru a crește rata de vaccinare în rândul școlarilor – aproape jumătate nu sunt vaccinați – urmează să fie o nouă campanie de informare.

Va exista o modificare a regulilor de carantină? Consilierul orășenesc vienez pentru educație Christoph Wiederkehr, de exemplu, s-a temut recent că  până la fiecare a cincea clasă din Viena ar trebui să fie închisă dacă există o situație de infecție corespunzătoare. Polaschek s-a referitla autoritățile sanitare Ö1

1.200 de profesori elevi ca rezervă

Câte eșecuri ar putea face față sistemul școlar nu pot fi cuantificate, potrivit Polaschek. Asta depinde foarte mult de câte clase și dacă sunt afectate subiecte care pot fi completate de altele în scurt timp. „Cu siguranță am luat numeroase măsuri de precauție pentru a putea face față eșecurilor pe termen scurt”.

Concret, potrivit ministerului, a fost reactivat bazinul de profesori elevi care pot înlocui profesorii nereușiți. Sunt 1.200 de persoane disponibile aici. În locații mai mici, unde mai mulți profesori sunt infectați cu Corona, poate fi, de asemenea, necesară trecerea la învățământ la distanță în anumite puncte.

În orice caz, regulile actuale s-ar aplica pentru începerea școlii de luni. Asta înseamnă: de la al doilea caz Corona dintr-o clasă, învățarea la distanță vine automat. Deoarece regulile de carantină au fost schimbate pe 19 decembrie, trebuie să fii în carantină doar zece zile după ce a fost luat contactul, iar după cinci zile te poți testa gratuit.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu