UE este de acord asupra statutului de convalescent de șase luni

Acest lucru ar trebui să completeze în sfârșit haosul din jurul validității statutului recuperat în Germania: până de curând, persoanele cu corona erau considerate recuperate timp de șase luni. Cu totul surprinzător, însă, Institutul Robert Koch (RKI) a schimbat această regulă în urmă cu o săptămână: Conform acesteia, statutul recuperat în această țară este acum valabil doar trei luni. O decizie bruscă care provoacă probleme politice în guvernele federal și statale de zile întregi.

Cu toate acestea, statele membre ale Uniunii Europene au convenit marți că bolnavii de corona ar trebui considerați recuperați în UE timp de șase luni. Acest lucru le permite să se deplaseze și să călătorească liber în UE. Starea de vaccinare este valabilă nouă luni . Deci Germania trebuie să colecteze reducerea convenită la nivel național după doar o săptămână?

Ministerul de Externe se referă la Ministerul de Interne, iar de acolo la Ministerul Federal al Transporturilor. Și se pare că Ministerul Federal al Sănătății nu a știut nimic despre decizia UE până după-amiaza târziu. Bizar: secretarul de stat al ministrului de externe Baerbock, Anna Lührmann, a votat chiar și pentru regula de șase luni.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Comisiei UE precizează: „Cel mai puțin la care ne putem aștepta cu toții este ca și statele membre să pună în aplicare această recomandare.” Prin urmare, europarlamentarul german Jan-Christoph Oetjen (FDP) a cerut acest lucru într-un interviu pentru Business Insider. : „A merge singur nu mai este permis. Acordul privind o valabilitate de 180 de zile pentru un certificat de recuperare trebuie garantat și de statele care au promovat o perioadă de valabilitate mai scurtă în ultimele săptămâni si acest lucru este valabil și pentru Germania.” Purtătorul de cuvânt al comisiei a fost de acord: Deoarece varianta Omicron s-a răspândit acum. în toată Europa, ar trebui să se examineze dacă restricțiile de călătorie introduse în unele state membre ar trebui ridicate din nou.

Acestea sunt regulile la nivelul UE pentru călătoriile în Europa

Potrivit deciziei UE, un certificat Corona UE valabil pentru călătorii în Europa ar trebui să fie mai important decât procesul de infectare în țara de plecare. De la 1 februarie trebuie doar să prezentați un certificat de vaccinare, testare sau recuperare valabil. Potrivit acordului, pe lângă vaccinurile aprobate în UE  , ar trebui să fie suficiente și fondurile acceptate de OMS sau autoritățile naționale. Un test PCR trebuie efectuat nu mai devreme de 72 de ore înainte de călătorie, iar un test rapid cu 24 de ore. Starea de vaccinare ar trebui să fie valabilă timp de 270 de zile, un certificat de convalescență pentru 180 de zile – și astfel mai mult decât în ​​Germania (90 de zile).

Cine nu are un certificat ar trebui să faca un test la sosire. Există excepții pentru copii. Nu ar trebui să existe restricții suplimentare.

Germania face distincție între varianta de virus și zonele cu risc ridicat pentru intrare. Cei care au fost vaccinați și cei care și-au revenit nu trebuie să fie plasați în carantină după ce au intrat în țară dintr-o zonă cu risc crescut. Persoanele nevaccinate pot fi testate cel mai devreme cinci zile de la intrare. Toate țările UE sunt în prezent clasificate drept zone cu risc ridicat și nicio țară nu este în prezent clasificată ca zonă cu variante de virus. Alte țări precum Italia și Austria cer în prezent mai mult decât un simplu certificat. Oricine are doar o imunizare de bază, de exemplu, trebuie să prezinte și un test negativ pentru o vacanță în Austria.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu