Cercetător: Moise a împărțit de fapt Marea Roșie

Povestea din Biblie în care Moise împarte Marea Roșie pentru ca israeliții să poată fugi de egipteni. Mulți oameni ar putea considera acest miracol ca fiind fictiv sau o metaforă a puterii lui Dumnezeu. Dar exista indicii că povestea ar putea fi adevărată.

În 2001, suedezul Dr. Lennart Moller a angajat o echipă de oameni de știință care au vrut să demonstreze că povestea împărțirii mării de către Moise este mai mult decât un mit. În 2002, Moller a examinat fundul Mării Roșii împreună cu jurnaliştii unui post de televiziune american. Se spune că acolo au fost găsite relicve ale armatei egiptene .

În cartea sa „The Exodus Case” din același an, Moller afirmă că există dovezi abundente că Moise a împărțit de fapt marea. Descoperirile sale susțin opinia arheologului Dr. Ron Wyatt. Potrivit Daily Star, el declarase deja în 1978 că existau dovezi fotografice despre roți de căruță încrustate cu aur, rămășițe umane și oase de cai pe fundul mării.

O „aclinare a vântului” a despărțit marea?

În plus, de-a lungul anilor numeroși alți cercetători au încercat să explice logic rațiunea din Biblie . Potrivit inginerului Carl Drews, a existat o eroare de traducere în povestea biblică despre Moise. De fapt, un lac din apropierea orașului antic Trains a fost atât de secat de secetă încât a fost creat un pasaj de patru kilometri, potrivit lui Drews.

Un fenomen numit „atenuarea vântului” ar fi trebuit să facă acest lucru posibil. Procedând astfel, vânturile împing apa într-o direcție cu o viteză de aproximativ 60 de mile pe oră, creând o val de furtună. Pe de altă parte – din care împinge vântul – apa dispare. Potrivit lui Drew, acest fenomen a avut loc și în râul american Erie.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu