Noi reguli la intrarea în Italia: Românii depistați pozitiv vor petrece 10 zile în carantină pe cheltuiala lor


Orice persoană care, testată la intrarea pe teritoriul Italiei, este descoperită pozitivă la infecți cu SARS-CoV-II trebuie să informeze autoritățile despre locul unde va rămâne în carantină, dacă este necesar într-un hotel Covid. Acest lucru este prevăzut în noul decret care tocmai a fost publicat în Monitorul Oficial.

Călătorii care sosesc în Italia vor trebui să plătească costurile izolării fiduciare în cazul unui test molecular sau antigenic pozitiv. Acest lucru este prevăzut în decretul-lege, publicat la 24 decembrie în Monitorul Oficial din Italia, privind “prelungirea stării de urgență națională și măsuri suplimentare pentru a limita răspândirea epidemiei”.

Plata călătorilor nu a fost inclusă în proiectul examinat de Consiliul de Miniștri. Măsura se aplică pentru o “perioadă de zece zile” și “acolo unde este necesar la hotelurile Covid, sub rezerva comunicării către Departamentul de Prevenire al autorității sanitare responsabile de zonă pentru a asigura supravegherea sanitară pe toată perioada necesară”, se precizează în decret.

Noi reguli la intrarea în Italia

În urmă cu aproximativ zece zile, printr-un ordin semnat de ministrul sănătății, Roberto Speranza, și împărtășit de ministrul de externe, Luigi Di Maio, guvernul a stabilit reguli noi și mai stricte pentru intrarea în Italia. O înăsprire – contestată inițial de Comisia Europeană – pe care premierul Mario Draghi a considerat-o necesară (“nu e mult de gândit”, a spus el) pentru a încerca să stopeze creșterea în spirală a contagiunilor provocate de varianta Omicron.

Executivul a impus o carantină de cinci zile pentru cetățenii UE nevaccinați care sosesc în Italia, precum și obligația de a efectua un test antigenic în termen de 24 de ore de la intrare sau un test molecular în termen de 48 de ore. Chiar și cei care au primit vaccinul trebuie să se supună testului (rapid sau molecular) înainte de a intra pe teritoriul italian. Toată lumea trebuie să completeze Plf – Formularul de localizare a pasagerilor. Măsura se aplică celor care sosesc din “Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția, Andorra, Monaco”. Regula se aplică, de asemenea, cetățenilor care se întorc acasă.

Românii depistați pozitivi vor petrece 10 zile în carantină pe cheltuiala lor

Pentru cetățenii nevaccinați care sosesc din toate celelalte țări (sau care au stat în ultimele 14 zile), este necesară o carantină de zece zile. Cei care sunt vaccinați, pe de altă parte, trebuie să fie supuși unui “test molecular în termen de 72 de ore înainte de intrare” sau unui “test antigenic în termen de 24 de ore” înainte de intrare. Toată lumea trebuie să completeze Plf – Formularul de localizare a pasagerilor. Pentru cei care sosesc din Marea Britanie și Irlanda de Nord, testul molecular trebuie să fie “efectuat în termen de 48 de ore înainte de intrare”.

Până la 31 ianuarie este interzisă intrarea în Italia pentru cei care vin din Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini și Malawi. Aceeași interdicție se aplică oricărei persoane care a stat în aceste țări în ultimele paisprezece zile. Cetățenii italieni se pot întoarce, dar trebuie să facă un tampon molecular în termen de 72 de ore de la intrare și apoi să efectueze o carantină de 10 zile”.

Posibilitatea de a călători în străinătate pentru turism în siguranță este garantată prin așa-numitele coridoare libere de Covid “către Aruba, Maldive, Mauritius, Seychelles, Republica Dominicană, Egipt (limitat la zonele Sharm El Sheikh și Marsa Alam)”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu