white concrete buildinh
Photo by Michael Judkins on Pexels.com

Democrații lui Biden pierd majoritatea

Democrații (79) ai președintelui american Joe Biden și-au pierdut majoritatea în Camera Reprezentanților la alegerile pentru Congres. Republicanii vor avea mai mult de jumătate din cele 435 de locuri din Camera Congresului. Acest lucru a fost raportat de radiodifuzorii americani CNN și NBC și de agenția de știri AP miercuri (ora locală), pe baza numărării voturilor și a prognozelor.

După anunțarea rezultatului, Biden l-a felicitat pe președintele republican Kevin McCarthy (57 de ani) pentru majoritatea. McCarthy a primit sprijinul grupului său marți pentru a candida pentru funcția puternică de președinte al Camerei Reprezentanților SUA, succedând democratului Nancy Pelosi (82 de ani).

Kevin McCarthy, lider republican în Camera Reprezentanților

Un rezultat al alegerilor în favoarea republicanilor nu este o surpriză – cu toate acestea, majoritatea acestora va ajunge să fie mai restrânsă decât se aștepta. Și: În importantul Senat, democrații păstrează cuvântul.

Cu un Congres divizat, guvernarea lui Biden va fi cu siguranță mai dificilă în următorii doi ani. Și: Cu majoritatea în Camera Reprezentanților, republicanii ar putea iniția investigații parlamentare asupra președintelui sau a confidentilor acestuia.

Președintele american Joe Biden

Toate cele 435 de locuri din Camera Reprezentanților și aproximativ o treime din locurile din Senat au fost puse la bătaie la alegerile „de jumătate de mandat” de la jumătatea mandatului lui Biden de marți săptămâna trecută. În plus, guvernaturile importante au fost ocupate în numeroase state. Numărarea voturilor a durat mult din cauza rezultatelor apropiate și particularităților electorale din unele state.

Înainte de alegeri, a fost prezis un val de succes pentru republicani și o dezamăgire pentru democrați. Ambele au eșuat. În schimb, democrații s-au comportat neașteptat de bine în general.

Partidul lui Biden și-a asigurat majoritatea în Senat. Acest lucru este de o importanță deosebită deoarece detaliile personale importante la nivel federal – precum ambasadorii, membrii cabinetului sau judecătorii federali – sunt confirmate acolo. Biden este, prin urmare, sigur de oportunitatea de a promova noi nominalizări în a doua jumătate a mandatului său. Cu toate acestea, pierderea controlului Camerei Reprezentanților este probabil să facă lucrurile inconfortabile pentru Președinte în următorii doi ani.

Cu noua lor putere în Camera Reprezentanților, republicanii vor putea bloca proiectele legislative în viitor, întrucât ambele camere ale Congresului sunt implicate în procesul legislativ.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu