Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Google va începe în curând să șteargă conturile Gmail inactive

Google plănuiește să înceapă să șteargă conturile de Gmail nefolosite încă din decembrie 2023. Aflați cine este afectat și cum puteți preveni ștergerea aici!

Mai aveți un cont Google pe care nu l-ați mai folosit de ceva vreme? Atunci este posibil ca acest cont să fie pe cale să fie complet șters. Începând cu decembrie 2023, Google dorește să elimine treptat conturile Gmail nefolosite – din motive de securitate. Potrivit Google, investigațiile interne au arătat că, de multe ori, conturile Gmail inactive nu sunt securizate cu autentificarea cu doi factori. Acest lucru le face vulnerabile la abuzuri din partea infractorilor cibernetici.

Pentru a preveni abuzurile comise de terți, Google șterge treptat toate conturile care au fost inactive timp de cel puțin doi ani. Utilizatorii afectați vor fi notificați în prealabil prin e-mail. Oricine se îndoiește acum dacă un cont Google care nu a fost folosit de mult timp ar mai putea fi util, îl poate salva până în decembrie 2023. Tot ce trebuie să facă este să se conecteze la cont și să îl folosească pentru scurt timp. Conturile școlare și cele ale companiilor sunt exceptate de la ștergerea automată.

Google a anunțat ștergerea conturilor nefolosite încă din mai 2023, când compania și-a actualizat liniile directoare privind conturile inactive. Anterior, acestea prevedeau doar eliminarea datelor personale din conturile inactive, dar nu și ștergerea contului. Pe lângă pierderea adresei Gmail, ștergerea completă a contului duce, de asemenea, la eliminarea întregului conținut Google Workspace. Acest lucru afectează, de asemenea, datele de pe Google Drive, Google Calendar și mediile din Google Photos.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu