Cercetători în decembrie 2021 cu un pește soare uriaș în portul Horta din Azore (Portugalia). © Atlantic Naturalist

Peștii uriași din largul Portugaliei provoacă furori

Este gigantic și cântărește mai mult decât un SUV: un pește soare din Oceanul Atlantic. Pentru cercetători, însă, descoperirea este mai mult decât o captură record.

Lisabona – La dimensiunea unui pește, unii exagerează repede. Cercetătorii au măsurat cu meticulozitate o carcasă de pește maiestuoasă și au analizat literatura existentă despre peștele soare. Potrivit unei echipe de oameni de știință, acum este clar: niciodată până acum un pește soare atât de mare nu a fost scos din mare. Este cel mai mare pește osos pe care cercetătorii l-au văzut vreodată.

Colosul plutea în Oceanul Atlantic în largul insulei Faial din arhipelagul Azore din Portugalia . A fost descoperit în decembrie 2021. Exemplarul a fost scos cu grijă din apă, adus la mal, măsurat și cântărit acolo cu un stivuitor: peștele soare cântărea 2.744 de kilograme și avea 3,60 metri lungime. Un exemplar excepțional, potrivit unui articol recent publicat în Journal of Fish Biology .

Peștii soare din ocean sunt cunoscuți a fi cel mai greu pește osos viu (în engleză: teleost). Aceste creaturi marine pot ajunge la peste trei metri lungime. Există trei specii diferite: peștele soare (Mola mola), peștele soare uriaș (Mola alexandrini) și una mai mică, peștele soare (Mola tecta). Descoperirea din decembrie 2021 este un pește soare uriaș (Mola alexandrini), care face aspectul cu dimensiunile sale.

Cercetătorul pe pește-soare gigant a descoperit: „Sunt mai mulți dintre acești monștri acolo”

„Mola alexandrini raportat aici este cel mai greu exemplar existent de teleost raportat până în prezent”, scriu oamenii de știință. Dimensiunea peștelui soare găsit în Azore este impresionantă.

„Este cu aproape o jumătate de tonă (444 de kilograme) mai mult decât cel mai mare exemplar cunoscut (2.300 de kilograme) capturat în 1996 în largul Kamogawa, Japonia.” din conspectorii lor.” Potrivit cercetătorilor, recordul pentru cel mai greu pește soare „normal” ( Mola mola) are 1.320 de kilograme.

Peștele soare gigant din 1996

  • 1996 : Un pește soare uriaș (Mola alexandrini) cântărind 2.300 de kilograme și lung de 2,72 metri a fost descoperit în largul Kamogawa (Japonia).
  • 2021 : Un pește soare uriaș (Mola alexandrini) cântărind 2.744 de kilograme și lung de 3,60 metri a fost scos din mare în largul Azorelor (Portugalia).
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu