Poliția avertizează cu privire la magazinele online false

În perioada până la Crăciun sunt mult mai mulți escroci. De exemplu, escrocii creează magazine online false. Ele fac magazinele online să pară ca și cum ar fi reale. Acolo cheltuiești banii, dar nu primești produsul pentru care ai plătit. Poliția oferă sfaturi despre cum să depistați magazinele online false.

În perioada până la Crăciun sunt mult mai mulți escroci. De exemplu, escrocii creează magazine online false. Ele fac magazinele online să pară ca și cum ar fi reale. Acolo cheltuiești banii, dar nu primești produsul pentru care ai plătit. Poliția oferă sfaturi despre cum să depistați magazinele online false.

Verificați cu atenție plata

Ar trebui să fii atent cum trebuie să plătești într-un magazin online. Dacă trebuie să plătiți pentru produse imediat, ar trebui să fiți atenți. Plata imediată se numește avans. Plata cu cardul de credit este mai sigură decât plata în avans. Dar cea mai sigură formă de plată este factura. Dacă magazinul online oferă mai multe metode de plată, acesta este un semn bun. Dacă plata este brusc posibilă doar în avans, atunci acesta este un semn de pericol.

Securitatea informațiilor personale

Magazinele online stochează date personale. De aceea, magazinele online trebuie să-și cripteze paginile de internet. Aceasta înseamnă că un străin nu poate obține datele personale. Puteți recunoaște un site web criptat după linia de adresă. Linia de adresă poate fi găsită unde puteți căuta site-ul de internet. Trebuie să existe „https:” înainte de „www”. Dacă există doar „http:”, site-ul web nu este criptat.

Oferte false

Ar trebui să fii atent când produsele costă mult mai puțin decât alte magazine online. Escrocii folosesc adesea trucuri psihologice. De exemplu, există produse în magazine online false care sunt doar mai ieftine pentru o perioadă scurtă de timp. Acest lucru ar trebui să-l aducă pe cumpărător la o achiziție rapidă.

Verificați informațiile companiei

Puteți verifica în amprentă dacă pot fi găsite informații importante despre companie. Acolo trebuie scrise adresa și numele companiei. Acolo trebuie scrise și numele șefului companiei, termenii și condițiile și numărul de TVA. De asemenea, puteți verifica pe internet dacă magazinul online este de încredere. De exemplu, există site-uri care evaluează magazinele online.

Politie si banca in caz de probleme

Dacă credeți că ați făcut o achiziție de la magazinul online al unui fraudator, ar trebui să o raportați la poliție cât mai curând posibil. Apoi se face un raport la poliție. Trebuie să luați comanda și informațiile de plată cu dvs. la poliție. De asemenea, ar trebui să spuneți băncii că nu ați primit produsul pentru care ați plătit. Banca poate fi capabilă să inverseze plata.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu