Primul verdict „Stealthing” pronunțat în Țările de Jos

Pretinderea că folosești un prezervativ în timpul sexului este considerată agresiune sexuală. Dar poate fi considerat și ca viol.

Un bărbat din Olanda a primit marți o pedeapsă cu suspendare pentru că și-a îndepărtat în secret un prezervativ în timpul actului sexual . Tânărul de 28 de ani a pledat vinovat de constrângere într-un tribunal din Rotterdam după ce a scos în secret contraceptivul, în ciuda declarației prealabile a partenerului său că nu dorește să întrețină sex neprotejat. Bărbatul a fost condamnat la trei luni de încercare și o amendă de 1.000 de euro.

„Stealthing” se referă la îndepărtarea în secret a unui prezervativ în timpul actului sexual – fără acordul celeilalte persoane.

Este prima condamnare din Țările de Jos pentru așa-numita furtizare – îndepărtarea prezervativului în timpul actului sexual fără acordul partenerului. Bărbatul și-a expus partenerul în pericol „de a lua boli cu transmitere sexuală și de a rămâne însărcinat neintenționat”, a spus instanța într-un comunicat.

Judecătorii au hotărât că nu a existat viol pentru că a existat „un acord între suspect și reclamant privind pătrunderea sexuală” iar constrângerea s-a referit doar la îndepărtarea prezervativului.

Hotărâri judecătorești similare au fost luate anterior și în alte țări, inclusiv Germania, Elveția și Noua Zeelandă. California a devenit primul stat din SUA care a interzis “Înșelăciunea” în 2021.

Cum este in Germania concret?

În cazul specific, un bărbat a fost inițial condamnat la trei ani de închisoare de către Tribunalul Regional Düsseldorf. Se prefăcuse unei femei că folosea un prezervativ în timpul actului sexual. Victima nu a putut vedea că l-a lăsat despachetat pe pat. Cu toate acestea, sexul fără prezervativ ar fi fost exclus pentru ea.

Curtea Federală de Justiție a tratat cazul în a doua instanță. Iar judecătorii de la Karlsruhe au evaluat, de asemenea, actul drept agresiune sexuală. În decizia lor, ei au precizat clar că acordul trebuie să se bazeze pe acțiunea specifică. Face diferența dacă sexul are loc cu sau fără prezervativ. Dacă unul dintre partenerii sexuali cere în mod clar folosirea unui prezervativ pentru a avea sex, celălalt comite o infracțiune dacă omite în secret prezervativul.

Ascultarea ca viol?

De asemenea, judecătorii nu exclud că fapta ar putea fi catalogată și drept viol. Violul este pedepsit mai aspru decât agresiunea sexuală, cu o pedeapsă minimă de doi ani de închisoare. Făptuitorul obligă victima să facă sex.

Judecătorii de la Karlsruhe au lăsat o evaluare corespunzătoare din partea Tribunalului Regional Düsseldorf. Cu toate acestea, cauza a fost retrimisă instanței inferioare din cauza unei erori de formă. Cazul trebuie judecat din nou.

Agresiunea sexuală: până la cinci ani de închisoare

În 2016, legislativul a înăsprit legea penală privind sexul. De atunci, articolul 177 din Codul penal prevede că oricine realizează acte sexuale împotriva voinței altei persoane este pasibil de urmărire penală. Făptuitorii de agresiune sexuală riscă o pedeapsă cu închisoare de până la cinci ani. Mai multe instanțe pronunțaseră deja hotărâri în cazuri de „strângere”. Cu toate acestea, o decizie a instanței supreme nu a fost încă luată.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu