Școala din Stäfa Elvetia anulează Ziua de Gen

Școala din Stäfa Elvetia i-a invitat pe elevii de liceu la o zi a egalității de gen pe 15 mai. Invitația s-a răspândit pe internet și a provocat indignare în rândul oponenților gender. Acum, școala este terorizată la telefon de persoane necunoscute.

O fotografie cu o invitație la o zi a genului pentru elevii de liceu de la școala din Stäfa, în cantonul Zurich, a făcut vâlvă pe internet. Opozanții furioși ai gender-ului se tem de o reeducare de proporții. Invitația a fost împărtășită, printre alții, și de consilierul național UDC Andreas Glarner (60 de ani), care a cerut imediat demiterea conducerii școlii.

“Dacă este real, este o mizerie”, se supără un utilizator. “Ziua genului, ce porcărie”, scrie altul.

Teroare prin telefon de către persoane necunoscute

Valul de indignare de pe net are consecințe neplăcute pentru școală. Administrația școlii și asistenții sociali primesc numeroase apeluri de la persoane necunoscute. Bineînțeles, administrația școlii nu a rămas neștiutoare de agitația legată de Ziua Gender Day.

Ca răspuns la o întrebare din partea Blick, președinta școlii, Daniela Bahnmüller, declară: “De zece ani, școala Stäfa organizează o zi a genului pentru elevii din clasele a II-a – a doua. Regretăm foarte mult faptul că acest format încercat și testat a fost acum scos din context și denaturat în mass-media socială. Acest lucru arată cât de emoțională este încă această discuție în anumite părți.”

Ziua genului face parte din Curriculum 21

“Face parte din Curriculum 21?”, au vrut să afle mulți de pe net și, într-adevăr, așa este: subiectul trebuie tratat “ca toate celelalte școli din cantonul Zurich”, precizează Bahnmüller. În Curriculum 21, care armonizează programele școlare pentru școlile primare din Elveția de limbă germană, subiectul “gen și egalitate” este ancorat ca temă transversală și competență interdisciplinară.

“Este pretenția școlii Stäfa să abordeze probleme sociale relevante într-un mod deschis și bine fundamentat”, precizează ea. Având în vedere dezbaterile uneori aprinse, este important “să abordăm acest subiect într-un mod real și transparent și să discutăm cu elevii”.

Care este conținutul exact al Zilei de gen? “În cadrul Gender Day, tinerii se ocupă de diferite modele de rol, de diversitatea planurilor de viață, precum și de subiecte legate de dragoste, relații și sexualitate. Această zi este menită să transmită cunoștințe de specialitate și să îi încurajeze pe tineri să reflecteze asupra propriilor norme și valori”, explică Bahnmüller. Discuțiile au loc în grupuri separate în funcție de sex.

O scrisoare cu explicații cuprinzătoare a fost deja trimisă părinților înainte de vacanța de primăvară. Scrisoarea, care circulă în prezent pe rețelele de socializare, este un simplu memento pentru tineri. Nu au existat reacții negative sau dezabonări. Așadar, nu există nicio urmă a reeducării temute pe net.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu