Sursa: GV. AT

Karner cu omologul român

Ministrul de interne, Gerhard Karner, a convenit asupra unui plan de acțiune împotriva traficului de ființe umane în timpul unei vizite de lucru la București, la 26 aprilie 2023.

“Ne vom aprofunda în continuare cooperarea și vom lupta împreună la nivelul Comisiei Europene pentru a obține o mai bună protecție a frontierelor”, a declarat ministrul de interne Gerhard Karner cu ocazia unei întâlniri de lucru cu omologul său român Lucian Bode la București, la 26 aprilie 2023. Ca exemplu al bunei cooperări cu poliția română, Karner a citat, printre altele, dezmembrarea unei organizații criminale de trafic de persoane care opera la nivel internațional.

Schimbul bilateral s-a axat pe lupta comună împotriva traficului de ființe umane și a abuzurilor în materie de azil, pe protecția frontierelor externe ale Uniunii Europene și pe proiectul-pilot românesc pentru proceduri rapide de azil.

Planul de acțiune comun

Austria și România au convenit asupra unui plan de acțiune comun care, printre altele, prevede că contingentul de poliție austriac de la frontiera cu Ungaria poate efectua, de asemenea, patrule comune în zona punctului de trecere a frontierei românesc Nadlac din triunghiul de frontieră. În plus, România va trimite un ofițer de legătură la “Platforma împotriva migrației ilegale” de la Viena.

Karner a subliniat că Austria va continua să pledeze pentru ca statele membre să primească bani pentru măsurile de protecție a frontierelor din partea Comisiei Europene, așa cum au decis șefii de stat și de guvern la summitul special de la Bruxelles din februarie 2023. În plus, a spus el, va continua să colaboreze cu “partenerii din UE și cu ministrul de interne Bode” la nivel european pentru a îmbunătăți sistemul Schengen. În prezent, Germania, Franța, Danemarca, Suedia și Norvegia efectuează controale staționare la frontierele din spațiul Schengen.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu