Von der Leyen “destul de mândră”: UE vrea un pașaport propriu pentru părinții homosexuali

Poate că nu este cea mai arzătoare problemă a UE în acest moment, dar acum urmează să se creeze un fel de pașaport separat pentru părinții curcubeu. Președinta Comisiei, dna Von der Leyen, este “foarte mândră de noile reguli”. Ungaria și Polonia, însă, nu le doresc.

Certificatul planificat este menit să ușureze viața cuplurilor de același sex care au copii în Uniunea Europeană. Pentru că există încă reguli diferite în statele membre. “Fără proceduri speciale” – se arată în proiectul de lege – un certificat de paternitate dintr-o țară UE ar trebui să fie valabil pentru toate statele, pentru a crea claritate juridică pentru părinții lesbiene și homosexuali cu copil.

Potrivit propunerii, recunoașterea paternității ar trebui să se aplice tuturor familiilor, “indiferent de modul în care a fost conceput sau născut copilul” și fără a ține cont de tipul de familie sau de naționalitatea membrilor familiei. Acest lucru ar urma să fie documentat în noul “pașaport”. “Mândră de noile reguli”, a scris pe Twitter președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, adăugând un simbol curcubeu la mesajul său.

Asociațiile de homosexuali se așteaptă la egalitate cu părinții heterosexuali

Asociațiile de homosexuali salută în mod firesc inovația planificată, deoarece “familiile curcubeu se confruntă în mod regulat cu obstacole considerabile în ceea ce privește recunoașterea paternității”. În timp ce practic aceleași legi se aplică părinților heterosexuali dincolo de granițe, situația este diferită pentru cuplurile homosexuale atunci când acestea se schimbă în interiorul UE. “Dacă un copil continuă să aibă doi părinți după o mutare depinde adesea de coincidențe”, a declarat Asociația germană a lesbienelor și homosexualilor (LSVD). În trecut, după separarea părinților de același sex în unele țări, unul dintre parteneri nu mai era recunoscut ca părinte. Astfel, custodia era retrasă pe ușa din dos.

Ungaria și Polonia și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu normele

Cu toate acestea, nu se știe cu siguranță dacă reglementarea planificată în favoarea părinților curcubeu va fi pusă în aplicare. State conservatoare precum Ungaria și Polonia și-au exprimat deja rezervele și mulți se așteaptă la un veto din partea Varșoviei și a Budapestei. Cu toate acestea, pentru a intra în vigoare, certificatul pentru părinții homosexuali ar trebui să fie aprobat în unanimitate în cadrul UE.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu