Verdict: Mai mulți bani pentru șoferii de autobuz din Oberspreewald-Lausitz

Cottbus – Șoferii de autobuz din districtul Oberspreewald-Lausitz pot aștepta cu nerăbdare mai mulți bani. “Șoferii de autobuz care și-au făcut cererile în scris în timp util sau care au introdus chiar un proces în fața instanței de muncă se pot aștepta cu până la 500 de euro mai mulți bani și plata orelor suplimentare luna de luna”, a declarat marți instanța de muncă Cottbus. Bătălia juridică a durat mai mult de patru ani.

O nouă companie a preluat transportul public în district în 2017. Majoritatea șoferilor de la vechea companie de autobuze au fost preluați, dar au plătiți ca noii veniți. Mulți dintre angajați au dat în judecată clasificarea și au avut dreptate.

Tribunalul muncii din Cottbus a condamnat compania de autobuze la o clasificare mai mare și la plăți suplimentare. Într-un caz, de exemplu, compania a trebuit să plătească în total peste 13.000 de euro. Curtea de Stat din Berlin-Brandenburg a confirmat acum deciziile. Hotărârile Curții de Muncă Cottbus sunt acum definitive.

Potrivit instanței, în prezent există 20 de procese pe rol la tribunalul muncii Cottbus din cauza clasificării tarifare și a plății ulterioare a diferențelor de remunerație.