Persoanele nevaccinate pierd salariul in carantina!

● Spahn pune presiune, deoarece rata de vaccinare este prea mică
● Primele state federale decid să oprească plățile

Oricine trebuie să fie în mod oficial pus în carantină și nu poate lucra în acest timp are dreptul la plăți de înlocuire a salariilor. Cu toate acestea, acest lucru s-ar putea schimba în curând pentru lucrătorii nevaccinați. Primele state federale au decis deja să oprească plățile.

Ministrul Sănătății, Jens Spahn (41 de ani, CDU), a declarat miercuri că lucrătorii nevaccinați ar trebui să accepte deduceri salariale în caz de carantină.

Spahn: Deși aceasta decizie aparține statelor federale, pot înțelege foarte bine dacă lucrătorii nevaccinați nu ar avea dreptul la continuarea salariilor în cazul carantinei. Deci argumentul lui Spahn: „În cele din urmă, contribuabilii sunt cei care finanțează prestația de înlocuire a salariilor – pentru cineva care ar fi putut fi vaccinat”.

„Nu văd de ce ar trebui să plătească alții pe termen lung dacă cineva nu optează pentru vaccinarea gratuită dacă ar putea”, a continuat Spahn

Costurile pe care le-au suportat statele federale prin continuarea plăților salariale în ultimul an și jumătate: în jur de 458 milioane de euro!

TOPUL este Renania de Nord-Westfalia, statul a plătit 120 de milioane de euro despăgubiri. Bremen a plătit în jur de 4,7 milioane de euro, Saxonia 25,1 milioane de euro și Bavaria 83 de milioane de euro.

Legea privind protecția împotriva infecțiilor reglementează faptul că angajații au dreptul la despăgubiri dacă carantina duce la pierderea câștigurilor. DAR: Regulamentul prevede, de asemenea, că se poate renunța la revendicarea în cazul în care carantina ar fi putut fi evitată prin vaccinare.

Baden-Württemberg este acum primul stat federal care se referă la acest lucru: începând cu 15 septembrie, nu ar trebui plătite mai multe despăgubiri pentru persoanele nevaccinate în caz de carantină, deoarece până atunci toată lumea ar fi avut șansa unei vaccinări corona.

Renania-Palatinat se alătură acestei proceduri, de la 1 octombrie nu vor mai fi salarii plătite pentru persoanele nevaccinate în caz de carantină. Și chiar și în Hesse , persoanele care nu au fost vaccinate ar trebui să se aștepte ca cererile de despăgubire pentru pierderea de câștig din carantină să fie respinse în viitor – dar nu a fost specificat un anumit timp.

Berlin: despăgubește mai departe .

În Bavaria , ar trebui luată o decizie privind despăgubirea în fiecare caz în parte, pentru a lua în considerare cele care nu pot fi acoperite de recomandarea de vaccinare.

Multe guverne de stat nu au decis încă un astfel de regulament. Mecklenburg-Vorpommern și Schleswig-Holstein fac presiuni pentru o reglementare uniformă în toată Germania.

Dar există și critici față de inițiativă: expertul în sănătate SPD, Karl Lauterbach (58 de ani), consideră că deducerile salariale datorate carantinei sunt greșite. „Nu toți oamenii nevaccinați sunt gânditori laterali, pur și simplu nu am ajuns la mulți dintre ei cu campania noastră”, a scris Lauterbach pe Twitter.

„Cred că este un avantaj important în sistemul nostru de sănătate că nu ne întrebăm de ce este cineva bolnav”, a spus Spahn, subliniind: „Tratăm pe toți în mod egal în sistemul de sănătate”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu