Interviu cu procurorul general din München despre arestarea lui chereches in Augsburg erichmocanu.tv

Care este adevărul despre Arestarea lui Catalin Chereches?

erichmocanu.TV va aduce adevărul despre arestarea primarului din Baia Mare, Catalin Chereches.

Pe data de 16.Ianuartie Tribunalul Regional Superior din München a dispus continuarea detenției de extrădare în decizia sa din 16 ianuarie 2024.

YouTube player

Poza din Stânga pusa de Sindicatul EUROPOL – poza din Dreapta e din ziarul german presse-augsburg.de primit de la politia din Augsburg

Doi Taximetriști au spus ca in jurul orei 18:30 a venit un cetățean străin sa ne întrebe daca putem sa îl ducem cu taxi pana la Budapesta in Ungaria. Am spus ca nu este posibil, pentru ca sunt peste 1000 km si nu mergem. Au declarat pentru Erich Mocanu.

In Momentul doi, au parcat in spatele taxiurilor două mașini civile de la BKA cu cate 3-4 civili din fiecare mașină, si l-au arestat. Violenta nu a depus cetățeanul, a fost doar foarte uimit, ca a fost prins, au mai declarat taximetriștii.

Stimate domnule Mocanu,

În prezent, instanța districtuală a dispus reținerea persoanei arestate.

Parchetul din München examinează în prezent cerințele legale pentru extrădare și orice obiecții ridicate de persoana urmărită. De aici, o cerere de detenție pentru extrădare este apoi trimisă Tribunalului Regional Superior din München.

Consulatul General al României va fi informat numai dacă persoana arestata dorește în mod expres să facă acest lucru. Din păcate, nu este posibil să se furnizeze nicio informație în acest sens.

In urma răspunsului primit pe email, si ajuns la locul arestării din Augsburg, Erich Mocanu a contactat din nou parchetul si a pus următoarele întrebării:

  1. Este adevarat ca la Arestare, Catalin Chereches s-a opus arestării si a fost lovit de agenți de politie? In Romania, a apărut o poza, făcută public de Politia Romana ca arestatul este bătut si cu lovituri in fata. (Barbie si Ochi)
    • Răspunsul Parchetului – Nu, Arestatul nu sa împotrivit
  2. Au fost trimise din partea Politiei sau Parchetului poze catre politia Română?
    • Raspunsul Parchetului: Nu apare nici o poza in sistemul nostru. Din partea noastra nu avea cum sa fie trimise poze.
  3. Este posibil ca poza sa fi fost trimisa de Polițiști către autoritățile romane?
    • Normal nu, pentru ca ar trebui sa vedem si noi aici in sistem, dar sa garantam, nu putem.

persoana persecutată a fost arestată de forțele de poliție din Augsburg la data de 28.11.2023, în jurul orei 18:30, la instigarea Parchetului General din München.

La 27.11.2023, Parchetul din München a luat cunoștință de faptul că persoana persecutată se afla în zona mai mare a orașului München. Prin urmare, Parchetul din München a inițiat măsuri de supraveghere și supraveghere a telecomunicațiilor, care au determinat locul unde se află persoana persecutată încă din 28.11.2023 și au făcut posibilă arestarea.

Arestarea are la bază un mandat european de arestare emis de Tribunalul Cluj în data de 24.11.2023.

Persoana persecutată va fi adusă astăzi în fața judecătorului de instrucție competent al Tribunalului Districtual Augsburg. Ulterior, Parchetul din München va pronunța o decizie privind extrădarea persoanei urmărite penal la Tribunalul Regional Superior competent din München.

Durata procedurii de extrădare nu poate fi încă evaluată. Acest lucru depinde, de asemenea, în mare măsură de acordul persoanei urmărite cu așa-numita extrădare simplificată.

Din păcate, nu avem nicio imagine sau material video în această chestiune.

erichmocanuTV a reușit sa dea de procurorul de caz Weinzierl. Informațiile primite prin Telefon: “Cautatul Chereches, a fost arestat pe data de 28.11.2023 la orele 18:30 ora locala, in Gara din Augsburg. Mai multe informații nu poate sa dea deocamdată, dar sa trimitem un email cu cererea de informare a noastră.

Sindicatul Europol face public pe pagina lor de Facebook poza de la arestarea lui Chereches, felicitând politia din Romania, Germania, Austria, Italia si Ungaria.

Cătălin Cherecheș a trecut granița în Ungaria în dimineața zilei de vineri, la ora 07:49 prin Vama Petea din județul Satu Mare, potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră. 

La doar câteva ore după ce acesta a fugit din țară, judecătorii l-au condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

„Cherecheş a ieşit din ţară prin frontiera cu Ungaria prin PTF Petea la ora 07:49 folosind o altă identitate aparţinând unei rude, o persoană de sex masculin. La ora menţionată, la controlul de frontieră efectuat pe teritoriul maghiar, s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România, în care se aflau două persoane, conducătorul auto care figura în regim de taxi şi un pasager pe scaunul din dreapta”, a declarat sâmbătă inspectorul general al IGPF, Victor-Ştefan Ivaşcu, într-o conferinţă de presă.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu