Am 5. Juni 2018 empfing Bundeskanzler Sebastian Kurz den russischen Präsidenten Wladimir Putin (r.) zu einem Arbeitsgespräch. Im Bild mit Vizekanzler Heinz-Christian Strache (l.). Po

15 Luni pentru fostul președinte al FPÖ, Heinz-Christian Strache – in dosarul de coruptie “Ibiza”

Fostul președinte al FPÖ, Heinz-Christian Strache, care a fost răsturnat prin videoclipul Ibiza, a fost condamnat vineri la 15 luni de închisoare condiționată la tribunalul regional din Viena pentru luare de mită . A fost o altă lovitură scăzută în cariera cândva atât de reușită a fostului șef FPÖ. „Astăzi am primit o hotărâre în primă instanță care, pe de o parte, m-a surprins profund, dar și m-a șocat”, a spus Strache. Avocatul său a anunțat apelul. Martin Kreutner, referendumul anticorupție, a înveselit: „Astăzi este o zi bună în lupta împotriva corupției politice din Austria”.

După proces, Strache a vorbit despre o „judecată greșită”. Instanța a stabilit o legătură între o donație de partid și acțiunile sale, pe care demonstrează că nu există. 

Avocatul: „Aș fi văzut altfel”
Avocatul lui Strache, Johann Pauer, a spus că Curtea Regională Superioară din Viena (OLG) va judeca apelul si cu siguranta va avea o alta opinie. Pauer a mai menționat că instanța a stabilit „că clientul meu nu s-a îmbogățit în mod deliberat”. Verdictul de vinovăție a fost „limitat la donații de partid mic”.

Procurorul principal: „Fiecare euro este prea mult”
Procurorul principal Bernhard Weratschnig a respins apărarea și a subliniat că Strache are o responsabilitate specială ca politician. „Fiecare euro este prea mult”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu