Cehia pune germania ca zona Rosie

Având în vedere numărul tot mai mare de infecții pe semaforul său coroană, Republica Cehă clasifică Germania drept țară roșie cu un risc ridicat de infecție.

Modificarea se va aplica de luni, a anunțat vineri Ministerul Sănătății de la Praga. Acest lucru face mult mai dificilă intrarea în Republica Cehă a turiștilor nevaccinați din Republica Federală.

Nu numai că trebuie să prezentați un test PCR negativ, ci și să intrați în carantină la sosirea în Republica Cehă. Acest lucru poate fi încheiat cel mai devreme în a cincea zi, cu un al doilea rezultat negativ al testului PCR.

În caz contrar, acest lucru trebuie luat în considerare la intrarea în țară

Dacă ați fost complet vaccinat timp de cel puțin 14 zile, trebuie doar să completați formularul de înregistrare online obligatoriu. Republica Cehă se bazează pe certificatul digital Covid al UE, care servește și ca bilet de intrare pentru hoteluri, restaurante și piscine. Pe lângă Germania, insula de vacanță Madeira și Insulele Baleare sunt noi în categoria semaforului roșu.

În Republica Cehă însăși, numărul cazurilor de coroană rămâne relativ scăzut. Conform cifrelor actuale, au existat douăsprezece noi infecții la 100.000 de locuitori în decurs de șapte zile. Peste 5,6 milioane din cei 11,7 milioane de locuitori ai țării sunt complet vaccinați.