Cât de periculoasă este Corona pentru persoanele vaccinate?

Numărul corona este în creștere – și nu doar cei dintre cei nevaccinați. Institutul Robert Koch raportează mai multe descoperiri de vaccinare de la o săptămână la alta. Până și antrenorul lui Bayern, Julian Nagelsmann, l-a prins acum. FOCUS Online explică cât de periculoasă este o infecție pentru persoanele vaccinate.

Pe măsură ce numărul celor vaccinați continuă să crească, la fel crește și progresul vaccinării. Vaccinările continuă să protejeze majoritatea oamenilor de o evoluție severă. Cu toate acestea, în ciuda imunizării, oamenii se infectează și dezvoltă simptome. Uneori atât de dificil încât trebuie să fie tratați în secția de terapie intensivă. Joi a devenit cunoscut faptul că antrenorul de 34 de ani al lui Bayern, Julian Nagelsmann, a fost infectat cu virusul corona , în ciuda faptului că era complet vaccinat . 

Există atât de multe progrese în vaccinare în Germania

Potrivit celui mai recent raport săptămânal al Institutului Robert Koch (RKI), care acoperă perioada din 13 septembrie până în 10 octombrie, în Germania au existat 35.483 de descoperiri de vaccin. Asta înseamnă că toți acești oameni s-au infectat cu corona în ciuda vaccinării și au dezvoltat simptome.

Dintre toți bolnavii simptomatici de Covid, cei vaccinați au reprezentat recent o pondere de aproximativ 31 la sută. Dintre pacienții de terapie intensivă, aproximativ 20% au fost vaccinați recent. Cu toate acestea, dacă aruncăm o privire mai atentă la datele din RKI, devine rapid clar: majoritatea oamenilor sunt încă protejați de un curs sever. În special, este o grupă de vârstă care este mai probabil să sufere de boală severă. Descoperirile au fost recent distribuite foarte diferit în funcție de vârstă:

Frecvența progreselor de vaccinare

Complet vaccinați s-au numărat printre bolnavii de  Covid în această perioadă

  • 2,6% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani
  • 31,6 la sută din 18 – 59 de ani și
  • 55,4% dintre cei peste 60 de ani.

Frecvența spitalizărilor pentru persoanele vaccinate

În  această perioadă au fost vaccinați complet în rândul  bolnavilor de Covid spitalizați

  • 4% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani
  • 15,3 la sută dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani și
  • 39,6% dintre persoanele de peste 60 de ani.

Frecvența deceselor în rândul persoanelor vaccinate

Printre cei  care au murit din cauza Covid au fost  complet vaccinați în această perioadă

  • 0,0% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani
  • 5,1 la sută dintre persoanele cu vârsta între 18 și 59 de ani și
  • 34,7% dintre cei peste 60 de ani.
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu