Ce este Kinderkrankengeld ? Ce este Alocație de boală pentru copii ?

De regulă, alocația de boală pentru copii se plătește în cazul în care copilul bolnav nu a împlinit încă vârsta de 12 ani. Dreptul există în cazul în care nicio altă persoană din gospodărie nu poate prelua îngrijirea copilului bolnav. Cuantumul alocației de boală pentru copii este, de obicei, de aproximativ 90 % din veniturile nete pierdute.

YouTube player

Este important de reținut că indemnizația de boală pentru copii este plătită de fondul legal de asigurări de sănătate. De regulă, părinții trebuie să depună o cerere și să facă dovada bolii copilului.

Vă rugăm să rețineți că legile și reglementările se pot schimba și este recomandabil să obțineți informații actualizate din surse oficiale sau de la fondul de asigurări de sănătate.

În timpul pandemiei de coronavirus, zilele de concediu medical pentru copii au fost majorate până la 30 de zile lucrătoare pe an pentru fiecare părinte. Acest lucru urmează să se schimbe începând de anul viitor.

De la 1 ianuarie 2024, perioada de acordare a dreptului la indemnizație va fi stabilită la 15 zile lucrătoare pentru fiecare copil și părinte sau la 30 de zile lucrătoare pentru familiile monoparentale. După cum Ministerul Federal al Sănătății a informat erichmocanu.tv, “perioada de îndreptățire pentru mai mulți copii va fi atunci de maximum 35 sau 70 de zile lucrătoare plătite”, continuă raportul. Potrivit ministerului, modificarea legii adoptate de Bundestag și Bundesrat “va fi anunțată în scurt timp”. Acest lucru ar înjumătăți aproximativ perioadele prelungite de acordare a drepturilor introduse în timpul pandemiei de coronavirus.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu