Zelenskyj este programat să călătorească astăzi la Washington

Potrivit rapoartelor presei americane, Volodymir Zelenskyy urmează să întreprindă prima sa călătorie în străinătate de la invazia rusă a Ucrainei. El s-ar putea întâlni cu președintele Joe Biden la Washington

După cum relatează în unanimitate mai multe mass-media americane, președintele american Joe Biden și Volodymir Zelenskyj ar fi aranjat să se întâlnească miercuri la Casa Albă. Potrivit CNN , nu a existat nicio confirmare oficială a călătoriei planificate . Nici de la Kiev nu au existat informații.

„Punchbowl News” relatează că este planificată și o vizită la congres. De asemenea, circulă informații conform cărora poliția Capitoliului SUA ar trebui să sporească securitatea pentru o eventuală vizită.

Cu toate acestea, este îndoielnic dacă Zelenskyj se va expune cu adevărat riscului unei călătorii în străinătate. La urma urmei, au existat mai multe încercări de asasinare a politicianului în trecut. Moartea președintelui ar avea consecințe imprevizibile pentru Ucraina și ar putea slăbi semnificativ apărarea țării.

Politicienii ar putea negocia sistemul de arme

La Washington, Biden și Zelenskyy ar putea negocia livrarea sistemului de apărare aeriană Patriot. Sistemul de arme ar putea limita teroarea rachetelor ruse la infrastructura ucraineană, poate chiar să o pună capăt în totalitate.

SUA au fost cel mai important susținător al Ucrainei de la începutul războiului și au furnizat numeroase arme țării afectate. În mai, Congresul SUA a adoptat un pachet de ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Proiectul de buget pentru 2023 prevede un ajutor suplimentar de aproape 45 de miliarde de dolari pentru țară.

Deși nu a fost confirmat oficial când, unde și dacă va sosi Zelenskyj, există unele indicii că acesta este cazul. Nancy Pelosi (82 de ani), Președintele Camerei Reprezentanților, a scris într-o scrisoare deputaților în care le-a cerut „să fie prezenți în persoană la întâlnirea de miercuri seara”. Mai spunea: „Vă rugăm să fiți prezenți miercuri seara, când ne concentrăm în mod deosebit pe democrație”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu