Un test ADN incriminează o îngrijitoare pentru furt

BEZIRK TULLN. De asemenea, în continuarea procesului de la Tribunalul Regional din St. Pölten împotriva unei îngrijitoare care a lucrat 24 de ore din 24, inculpata, o româncă în vârstă de 38 de ani, a insistat că nu este vinovată. Drept urmare, nici ea nu a acceptat verdictul completului de jurați. Avocatul apărării, Michael Vallender, a depus un recurs în anulare, prin urmare verdictul nu este obligatoriu din punct de vedere juridic.

Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 19 martie 2022, românca a furat 15.000 de euro dintr-o geantă ascunsă într-o cutie, precum și bijuterii și o altă sumă în numerar de câteva sute de euro. Incidentul ar fi avut loc în jurul orei trei dimineața, când a avut loc schimbarea îngrijitorilor. După cum a relatat pensionara cu dizabilități fizice din districtul Tulln, aceasta se trezise pentru scurt timp în acea noapte, dar se simțise extrem de amețită. Ea a observat îngrijitorul cu o valiză galbenă lângă ușa de la terasă din camera sa, adică lângă cutia de depozitare, dar a adormit imediat din nou.

În consecință, procuratura a presupus inițial că românca și-a pus victima într-o stare de neajutorare cu ajutorul somniferelor, motiv pentru care a trebuit să răspundă pentru moment pentru furt calificat (relatează Bezirksblätter).

La finalul procesului, procurorul Karl Fischer a declarat că administrarea somniferelor a fost îndoielnică și că, prin urmare, este mai probabil să fie vorba de un caz de furt calificat. Românca a fost incriminată cel mai mult de o urmă de ADN pe mânerul genții, mai ales că ea însăși declarase că nu a văzut sau atins niciodată geanta. Este posibil ca ea să fi șters praful de pe cutia în care se afla geanta. Faptul că banii, așa cum a explicat Vallender, se aflau deja în geantă din 2019 și, prin urmare, multe persoane ar fi fost eligibile pentru furt, a fost respins de președintele instanței, deoarece un văr al persoanei îngrijite a confirmat în calitate de martor că banii se aflau încă în geantă cu una-două săptămâni înainte de 19 martie.
În cele din urmă, Senatul l-a condamnat pe inculpat la o pedeapsă de 12 luni de închisoare cu suspendare condiționată pentru furt calificat și la repararea prejudiciului în valoare de 16.000 de euro. Ea nu a acceptat sentința pentru că nu a făcut acest lucru, a protestat ulterior românca în fața celor prezenți în afara sălii de judecată.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu