Mici de la ELIT vânduți in Germania sunt retrași de la vanzare si se cere aducerea inapoi

Portalul ProduktWarnung.eu a emis o informare referitoare la retragerea de pe piață a unui produs popular din carne, deoarece acesta este contaminat cu o bacterie periculoasă care poate cauza probleme grave de sănătate în cazul consumului.

Astfel, compania Much More Market GmbH a anunțat retragerea de pe piață a două loturi de ELIT Mici (plini de carne), ambalați în pachete de 900 g, care au fost puși în vânzare la începutul lunilor mai și iunie 2023.

Conform informațiilor furnizate de companie, în urma unor controale s-a constatat că produsele din loturile 516 și 517 erau contaminate cu Salmonella. Aceste produse retrase de pe piață au fost disponibile pentru vânzare în regiunile Baden-Württemberg, Bavaria, Berlin, Hessa, Saarland și Turingia.

Potrivit sursei citate, consumatorii pot returna produsul la punctul de achiziție, fiind total nerecomandat consumul produselor provenite din aceste loturi specifice.

Ce se întâmplă în cazul consumului de alimente contaminate cu Salmonella

Consumul de alimente contaminate cu bacterii Salmonella poate determina disconfort, diaree, posibile vărsături și febră. În cazul în care prezentați aceste simptome, este important să consultați un medic și să informați despre suspiciunea de infecție cu Salmonella.

Perioada de incubație după consum este, în mod obișnuit, de 48 de ore, dar poate ajunge, în cazuri rare, până la 3 zile. Aceste simptome pot fi mai severe la copii mici, persoane imunodeprimate și persoane în vârstă. Dacă aveți simptome similare după consum, vă recomandăm să solicitați imediat asistență medicală.

stiridiaspora.ro