1008 EURO AMENDĂ pentru un roman cu 125 km/h pe autostrada in plina ceata

Gießen, poliția de autostrăzii centrale din Hesse a prins un șofer (19) cu viteză mare, în ceață desă. Pilotul de curse Röhrl a condus Fiat-ul său Abarth într-o ceață densă la o viteză la fel de mare. Asul raliului a câștigat astfel puncte de campionat, în timp ce pilotul roman din centrul Hessen a pierdut mulți bani.

Cu ajutorul „vehiculului lor ProViDa” (Proof Video Data System), poliția Autobahn a fost în noaptea de sâmbătă, 12 noiembrie. duminică, 13 noiembrie 2022, la o vânătoare de soferi. Un purtător de cuvânt al poliției: „Datorită tehnologiei instalate și calibrate în aceasta, poliția este capabilă să măsoare viteza vehiculelor din față și să o înregistreze ca dovadă”.

Din moment ce acea noapte de ceață densă a afectat semnificativ vizibilitatea în întreaga zonă de serviciu a poliției de autostradă, viteza maximă a fost redusă cu referire la ceața densă peste porturi. Majoritatea au ignorat semnele de restrictie.

În total, polițiștii de autostrăzi au constatat șapte încălcări de viteză și au trimis sesizări de încălcări. Un șofer trebuie să se aștepte la o interdicție de conducere pentru că au condus cu 122, respectiv 131 km/h, mult mai repede decât cei 80 de kilometri pe oră permisi.

1008 euro amendă

„Lider” a fost tânărul de 19 ani din România, care a fost prins cu 123 de kilometri pe oră în loc de cei 60 de km/h permisi din cauza ceții. Un purtător de cuvânt al poliției: „După scăderea unei toleranțe de 5%, viteza acuzabilă de 116 km/h a rămas. Întrucât amenda pentru non-germani este dublată în loc de interdicția de a conduce și se datorează și o taxă de procesare suplimentară, tânărul a trebuit să plătească 1008 de euro la fața locului înainte de a-și putea continua călătoria.”

A fost îndemnat să conducă mai încet, mai ales că vizibilitatea scăzuse între timp la mai puțin de 50 de metri.

Apropo, poliția ar dori să sublinieze din nou acest lucru: farurile de ceață spate pot fi aprinse doar din acest interval de vizibilitate. Iar cine o pornește nu trebuie să conducă cu mai mult de 50 km/h.

În timpul conducerilor de control, ofițerii au observat că șoferul folosea lumina de ceață din spate atunci când vizibilitatea era clară, ceea ce i-a orbit pe cei care urmeau în spate. Situația este diferită cu farurile de ceață – adică cele din fața mașinii. Acestea pot fi pornite de îndată ce ceața, ploaia sau zăpada împiedică vizibilitatea.

Faza lungă nu trebuie folosită în ceață.