Au început amenințările cu Amenda și Interdicția de a Muncii

Începând cu 16.Martie, angajații din domeniu Medical și Îngrijire cum sunt Medicii, Asistentele, Îngrijitorii, cei de la curățenie, cantine etc, sunt obligați prin legea IfSG dacă doresc sa mai muncească în domeniu, sa prezinte angajatorului certificatul de imunitate contra Covid sau un atest de la medic ca nu au voie sa se vaccineze cu una din cele 5 variante de vaccinuri.

Obligativitatea de a te îmbolnăvii cu corona sau de vaccinare!

Organizația AEBS.org precizează ca în ultimile 2 săptămâni a primit de la asistenții romani din Germania multe sesizări, cum ca au primit scrisori de amenințare de la Biroul regional de Sănătate și ca ii amenință cu 2.500 euro dacă nu se imunizează în următoarele 4 săptămâni.

Asta înseamnă ca ori mergi și te vaccinezi, ori cauți pe cineva care are Covid și ii spui sa te pupe!

Asemenea scrisori nu sunt de aruncat – dar nici de a va speria!

In Germania vaccinarea obligatorie nu exista, nici măcar în domeniu Medical sau Îngrijire.

Ce trebuie sa fac?

In primul rând trebuie sa citim bine scrisoarea și sa înțelegem textul. In Germania pe lângă ca exista 16 State federale care își fac fiecare legea mai avem și Birourile regionale de Sănătate Publica ce își scriu singuri textele.

Muncitorii ce au o asigurare juridica „Rechtschutz“ ar face bine sa se adreseze cu scrisoarea primita la un Avocat ce este specializat pe Medizin -sau Arbeitsrecht. Membrii organizației AEBS.org pot trimite scrisorile de amenințare organizației și primesc consiliere.

Nu va dați demisia!

In nici un caz nu va dați demisia de la Munca. Încă nu este clar dacă se va ajunge la interdicția de a muncii și nici de a vi se da amenda.

Dar angajatorul nu ma mai primește la Munca!

Daca angajatorul decide ca nu mai aveți ce cauta la munca, atunci bucurați-va, pentru ca stați acasă și sunteți plătit. Singurele obligații pe care angajatorul le are, este de a aplica Protecția muncii și de a anunța Biroul de Sănătate publica despre persoanele ce nu sunt Imune contra Virusul Corona.

Doar biroul de Sănătate publică poate să vă interzică munca! Nu angajatorul.

Amenintare-Interdictia-de-Munca-Hannover