EMA a condamnat copii intre 5-11 ani. Vaccinul BioNTech aprobat

Ema a aprobat vaccinului corona pentru copiii de la cinci la unsprezece ani.

În Germania, vaccinările ar putea începe înainte de Crăciun.

Agenția Europeană pentru Medicamente Ema a recomandat ca vaccinul corona de la producătorii BioNTech și Pfizer să fie aprobat pentru copiii de la vârsta de cinci ani. Recomandarea comitetului responsabil Ema din Amsterdam se aplică copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și unsprezece ani. Decizia finală trebuie luată de Comisia Europeană, dar aceasta este o chestiune de formă. Până acum, preparatul a fost aprobat în Uniunea Europeană doar de la vârsta de doisprezece ani.

Vaccinarea pentru copii conține o treime dintr-o doză pentru adulți și se vaccinează, de asemenea, de două ori în partea superioară a brațului cu un interval de cel puțin trei săptămâni. Potrivit Pfizer, protecția împotriva bolii Covid 19 prin vaccinare la această grupă de vârstă este de 90,7%. Ministrul federal al Sănătăţii, Jens Spahn (CDU), a anunţat luni că întreaga UE va primi vaccinul pe 20 decembrie. Germania ar trebui să primească atunci 2,4 milioane de cutii.

BioNTech a confirmat programul. „Pfizer și BioNTech încă presupun că primele doze pot fi livrate în toate statele membre UE pe 20 decembrie. Cu livrarea în Germania, aproximativ jumătate dintre copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și sub doisprezece ani care trăiesc în Germania pot fi vaccinați”, a spus un purtătoare de cuvânt a producătorului din Mainz. Programul a fost discutat în mod repetat cu reprezentanții Comisiei UE și a fost în final confirmat săptămâna trecută. Nu este de așteptat o livrare mai devreme.

Pediatrii germani au salutat recent aprobarea viitoare. „Suntem foarte fericiți că vaccinul pentru copiii de cinci până la unsprezece ani va fi aprobat în curând”, a declarat președintele Societății Germane de Medicină a Copilului și Adolescentului (DGKJ), Jörg Dötsch, ziarelor rețelei editoriale germane. „Acesta este un moment grozav pentru protecția copiilor, ceea ce înseamnă securitate pentru că nu mai există zone gri legale”.

Cea mai mare incidență pe șapte zile în rândul copiilor cu vârsta între cinci și paisprezece ani

Copiii iau rar Covid-19. Dar și ei s-ar putea îmbolnăvi grav, spun experții Ema. Prin urmare, beneficiile vaccinării ar trebui evaluate mai mult decât riscurile posibile.

Decizia Ema nu înseamnă că acum este recomandată și vaccinarea copiilor. Guvernele naționale sau autoritățile sanitare trebuie să decidă asta. În Germania, se așteaptă o opinie de expertiză din partea Comisiei Permanente de Vaccinare (Stiko). „Scopul nostru este să avem această recomandare gata până la sfârșitul lunii decembrie, dacă este posibil până la începerea livrării vaccinului pentru copii în statele federale”, a declarat recent șeful Stiko, Thomas Mertens.

Când vaccinul a fost aprobat de UE pentru cei în vârstă de doisprezece ani și peste în luna mai, Stiko a recomandat inițial vaccinări doar pentru adolescenții cu boli anterioare. Abia în august ea a recomandat acest lucru tuturor cu vârsta de 12 ani și peste și s-a referit la o bază de date mai largă, în special din programul de vaccinare din SUA, cu milioane de tineri care fuseseră deja vaccinați.

În urma aprobării de către FDA la sfârșitul lunii octombrie, aproximativ trei milioane de copii cu vârsta de cinci ani și peste din SUA au fost vaccinați cu BioNTech. Vaccinările au început săptămâna aceasta și în Israel și Canada. Potrivit datelor de la Institutul Robert Koch, incidența de șapte zile a noilor infecții la 100.000 de locuitori și săptămână la grupa de vârstă de la cinci la paisprezece ani este în prezent de departe cea mai mare din Germania, cu 882,9. Acesta este urmat de cei cu vârsta cuprinsă între 15 și 34 de ani, cu o incidență de 468. În general, incidența a crescut la nivel național, joi, la un maxim de 419,7.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu