EMA aprobă două noi medicamente Covid

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a deschis calea pentru aprobarea a două noi medicamente împotriva Covid-19 . 

Este vorba despre terapia cu anticorpi Ronapreve de la compania farmaceutică elvețiană Roche și medicamentul Regkirona (Regdanvimab) de la producătorul Celltrion din Coreea de Sud, a anunțat EMA, joi, la Amsterdam.

Testele clinice confirmaseră că preparatele erau foarte eficiente. Terapia contra corona cu Ronapreve reduce semnificativ încărcătura virală la pacienții cu corona. Cu toate acestea, preparatul trebuie administrat la scurt timp după apariția simptomelor. Se recomanda acelor pacienti care inca nu au nevoie de ventilatie, dar care prezinta un risc crescut de a dezvolta o boala grava. Același lucru este valabil și pentru Regkirona.

Ambele ingrediente active se leagă de proteina spike a virusului și, prin urmare, inhibă legarea suplimentară a SARS-CoV-2 de celulele gazdă din corpul uman.

Medicamentul Roche este aprobat de ceva timp în SUA, Marea Britanie și Japonia. Se compune din anticorpii monoclonali neutralizanți casirivimab și imdevimab. Cu toate acestea, acestea sunt complexe și foarte costisitoare de produs și, probabil, pot fi utilizate la început doar pentru tratamentul în spital. Ambele medicamente sunt administrate prin perfuzie în venă sau prin injecție sub piele. Nu s-au observat efecte secundare deosebite în testele clinice.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu