Grupa de sânge 0 este ca un blocaj pentru corona și AB chiar se bucura? Studiul provoacă furori

Încă din 2020, cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele cu grupa de sânge 0 sunt mai puțin probabil să se infecteze cu corona. Un nou studiu dezvăluie cauza posibilă.

Unii oameni atrag literalmente boli. Alții încă nu-și pot aminti când au trebuit să se recupereze ultima dată. Cercetătorii din întreaga lume lucrează la întrebarea cum se dezvoltă răceala, bolile autoimune și chiar cancerul și cine este deosebit de susceptibil.

Coronavirusul a fost în centrul cercetărilor de aproximativ doi ani. Încă din 2020, oamenii de știință austrieci au stabilit o legătură între grupa sanguină și susceptibilitatea la infecții. Eva Maria Matzhold și Thomas Wagner de la Clinica universitară pentru serologia grupelor de sânge și medicina transfuziei de la Universitatea de Medicină din Graz (Med Uni Graz) au concluzionat din studiul lor la scară largă.

Pentru studiul lor, oamenii de știință de la Graz au evaluat datele de la 399 de pacienți cu Covid 19 care au trebuit să fie internați din cauza bolii. „Rezultatele studiului nostru arată că persoanele cu grupa de sânge O au o probabilitate semnificativ mai mică statistic de a contracta Covid-19 decât persoanele cu grupa de sânge A, B sau AB”, a explicat Thomas Wagner într-un comunicat de presă de la Med Uni Graz: „Grupul de sânge AB, pe de altă parte, a fost găsit semnificativ mai frecvent la persoanele infectate și la persoanele care suferă de Covid-19”.

Purtătorii grupei de sânge O ar putea „respinge virușii corona și astfel evita infecția”

Peter J.I. Ellis, lector în genetică moleculară și reproducere la Universitatea Britanică din Kent, s-a dedicat cercetării cauzelor.

„În populațiile occidentale, oamenii de tip A și AB sunt „super destinatari”, în timp ce oamenii de tip O sunt „super diseminatori”, explică Ellis în studiul său publicat în iunie 2021 pe portalul de specialitate ScienceDirect, modelul pe care îl folosește studiul este bazat pe. Mai multe seturi de date independente ar sugera că grupa sanguină A este suprareprezentată și grupa sanguină O subreprezentată la pacienții cu Covid-19, a spus Ellis. „Cu toate acestea, antigenele grupelor de sânge nu par a fi factori tradiționali de susceptibilitate”, continuă studiul.

Ellis, pe de altă parte, vede indicii că motivul pentru sensibilitatea mai scăzută a persoanelor din grupa de sânge O constă în compatibilitatea grupelor de sânge. „Pe baza informațiilor din întreaga lume, cel mai recent model al nostru de date, arată că infecția cu SARS-CoV-2 se comportă în mod similar cu o transfuzie de sânge și că pacienții infectați au șanse de două până la trei ori mai mari să transmită virusul cuiva cărora îi îngrijesc. Un donator de sânge compatibil”, a spus Peter Ellis, citat pe portalul medicalxpress. „Asta explică de ce persoanele cu grupa de sânge O au un risc mai scăzut de infecție. Așa cum refuză transfuziile de sânge de tip non-O, ei pot elimina particule de virus de la un pacient cu sânge non-O și, astfel, pot evita infecția”, continuă Ellis. Cu toate acestea, ar trebui să urmeze studii suplimentare, conform studiului: „Având în vedere acordul bun dintre acest model și datele observaționale privind prevalența bolii, biochimia subiacentă trebuie investigată urgent experimental”.

Cercetătorii de la Graz au avertizat că grupa sanguină 0 nu este deloc o informare de a nu ne proteja mai departe. O infecție cu coronavirus* nu este mai ușoară la persoanele cu grupa de sânge 0 decât la alții.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu