Riscul de miocardită după vaccinarea ARNm pare să fie mai mare decât se presupunea anterior

Studiile actuale arată că riscul de miocardită (inflamația mușchiului inimii) după o vaccinare ARNm împotriva corona pare a fi mai mare decât se credea anterior, în special la adolescenți și bărbați tineri.

Țări precum Islanda, Norvegia, Danemarca, Suedia și Finlanda reacționează în prezent rapid la cele mai recente rezultate ale studiului privind problema sechelelor după vaccinarea corona administrată la adolescenți și bărbați tineri. Aceste observații se referă la vaccinul Moderna și, într-o măsură ceva mai mică, vaccinul BioNTech și Pfizer.

https://preprod.erichmocanu.tv/produkt/corona-test-rapid-antigen-pe-video/

Descoperirile rezultă dintr-o lucrare publicată în New England Journal of Medicine cu date publicate din Israel, din rapoarte ale autorității canadiene de sănătate „Public Health Ontario” și dintr-un studiu nepublicat „Nordic Study” din Scandinavia.

Sunt de acord observațiile conform cărora în special adolescenții de sex masculin și bărbații tineri (cu aproximativ 80 la sută din cazuri) sunt afectați într-o măsură mult mai mare decât fetele și femeile tinere. Motivele acestor diferențe de gen nu sunt încă cunoscute.

Ca urmare, vaccinul ARNm de la producătorul american Moderna (cu denumirea comercială Spikevax) nu a mai fost folosit deloc în Islanda de la începutul lunii noiembrie. În Suedia și Finlanda, Spikevax nu mai trebuie administrat bărbaților cu vârsta sub 30 de ani deocamdată, iar în Norvegia și Danemarca nu se mai administrează adolescenților de sex masculin sub 18 ani.

Potrivit unui raport în New York Times, există, de asemenea considerente în Marea Britanie, Hong Kong și Norvegia pentru a administra numai vaccinul ARNm din BioNTech / Pfizer (denumire comercială Comirnaty) la adolescenți de acolo într – o măsură limitată. Aceasta înseamnă că acești tineri ar trebui să li se injecteze pe viitor doar o singură doză, dar să nu li se mai facă o vaccinare dublă cu Comirnaty.

Potrivit articolului, riscul este încă foarte scăzut – și semnificativ doar după a doua doză de un astfel de vaccin ARNm – dar ultimele cifre din studii recente au schimbat evaluarea risc-beneficiu în țările menționate.

Această dinamică în evaluarea riscurilor apare într-o lumină specială în această țară, deoarece ministrul federal al sănătății, Jens Spahn, a asigurat astăzi, la o conferință de presă, în evaluarea situației actuale :

„Moderna este un vaccin bun, sigur și foarte eficient” (…) „Unii medici vaccinatori spun că BioNTech este Mercedes, Moderna este Rolls-Royce”.

Expertul în vaccinuri Leif Erik Sander de la Berlin Charité a subliniat în cadrul aceluiași eveniment că nu trebuie folosit același vaccin ca și pentru primele două vaccinări. „Practic, nu contează dacă iei Moderna sau BioNTech”, a explicat Sander în declarația sa.

Miocardita este încă considerată un eveniment rar, adică un risc presupus justificat de complicații. Posibilele simptome sunt considerate a fi destul de nespecifice, ele se exprimă prin oboseală, slăbiciune, dificultăți de respirație, palpitații și dureri de inimă. 

La începutul lunii octombrie , agenția de  știri Reuters l – citat pe Mika Salminen, directorul institutului finlandez de sănătate, spunând că „Studiul nordic” a arătat clar că bărbații sub 30 de ani care fuseseră vaccinați cu Spikevax de la Moderna prezentau un risc ușor crescut de miocardită. ar fi avut. Conducerea Modernei a reacționat la rezultatele „Studiului nordic” cu următoarea declarație:

„Cazurile sunt de obicei ușoare și oamenii se recuperează de obicei într-o perioadă scurtă de timp după tratamentul standard și odihnă. Riscul de miocardită este semnificativ crescut pentru cei care contractează COVID-19, iar vaccinarea este cea mai bună protecție împotriva acestuia.”

Studiul urmează să fie publicat în câteva săptămâni, dar ar fi fost deja trimis la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și, prin urmare, ar fi fost cunoscut.

Riscul potențial de inflamație a mușchilor inimii a fost confirmat de OMS în iunie a acestui an . Comitetul consultativ global pentru siguranța vaccinurilor (GACVS) al ONU a anunțat că evenimentul va avea loc în câteva zile de la prima vaccinare, mai des la bărbații mai tineri și mai des după a doua doză de vaccin ARNm împotriva COVID-19. Cu toate acestea, chiar și acest comitet s-a menținut până acum la evaluarea conform căreia beneficiile unei vaccinări ar depăși riscurile de la SARS-CoV-2.

Ca o posibilă explicație a motivului pentru care vaccinul de la Moderna poate duce la inflamarea mușchiului inimii într-o măsură mai mare decât cel de la BioNTech / Pfizer, datele actuale pot doar ghici, dar nu pot dovedi clar. Spikevax conține 100 de micrograme de ARNm per doză, în timp ce vaccinarea cu Comirnaty oferă 30 de micrograme.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu