Bavaria extinde regulile Corona: aceasta se aplică până pe 30 septembrie

Regulile actuale corona din Bavaria ar fi expirat de fapt pe 23 septembrie. Cu toate acestea, pentru că cerințele la nivel național nu vor intra în vigoare până la 1 octombrie, acestea au fost acum prelungite cu o săptămână prin ordonanță.

Cea de-a 16-a ordonanță bavareză privind măsurile de protecție a infecțiilor din aprilie a acestui an este în prezent în vigoare în Bavaria. De fapt, acesta ar fi trebuit să expire pe 23 septembrie. Cu toate acestea, deoarece noile reguli naționale corona nu vor intra în vigoare până la 1 octombrie, temeiul legal bavarez a fost prelungit cu o săptămână, a explicat Ministerul Sănătății din München la întrebarea Mediengruppe Bayern. „Pentru ca să nu existe lacune în materie de protecție”, potrivit Ministerului Holotschek. Prin urmare, pe 22 septembrie a fost adoptată o ordonanță de modificare și a intrat în vigoare pe 23 septembrie.

În consecință, următoarele reguli corona actuale se aplică în Bavaria până pe 30 septembrie :

– Măștile sunt obligatorii doar în anumite zone , cum ar fi transportul public local sau unitățile medicale. Acestea includ, de exemplu, cabinete medicale, spitale, centre de prevenire și reabilitare și case pentru persoanele care au nevoie de îngrijire. Este suficientă o simplă mască chirurgicală. Copiii până la vârsta de 6 ani sunt, în general, scutiți de obligația de a purta mască.

– În spitale și în unitățile de îngrijire a persoanelor în vârstă, a persoanelor cu dizabilități sau a persoanelor care au nevoie de îngrijire, vizitatorii și angajații sunt supuși unor teste legate de unități .

– Obligația de izolare în cazul unei infecții corona este în prezent de cinci zile, testarea gratuită nu este obligatorie, dar este insistent recomandată. Dacă rezultatul este încă pozitiv, se recomandă o izolare suplimentară. În cazul simptomelor existente, obligația de izolare rămâne în vigoare până la dispariția acestora timp de cel puțin 48 de ore, dar pentru maximum zece zile. Nu există o cerință de carantină pentru contactele apropiate.

Ce reguli corona se vor aplica în Bavaria de la 1 octombrie?

Guvernul federal a oferit statelor o mare marjă de manevră cu noile cerințe. Cum va folosi statul liber acest lucru și dacă vor fi introduse măsuri suplimentare în Bavaria vor fi discutate de Consiliul de Miniștri pe 27 septembrie. O purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătății a anunțat că atunci trebuie luate decizii corespunzătoare. Ministerul nu a vrut să numească un anumit conținut.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu