Din 1 decembrie: Contractele de telefonie mobila și internet sunt mai ușor de anulat

Ați ratat perioada de preaviz la sfârșitul perioadei contractuale? Apoi, contractul de internet, telefon sau telefon mobil va continua să se deruleze pe un an întreg – până acum. Dar acum valul se întoarce în favoarea consumatorilor.

Oricine a ratat vreodată perioada de preaviz când expiră un contract pe durată determinată de doi ani pentru smartphone-uri, Internet & Co știe cât de enervant este. Și ar trebui să fie deosebit de fericit acum. Pentru că de la 1 decembrie, furnizorii de telecomunicații nu își vor mai putea ține clienții prinși în contract după expirarea perioadei minime de contract.

Până acum, de exemplu, contractele de telefonie mobilă sau de internet au fost adesea prelungite automat cu un an dacă nu erau reziliate în timp util. Cu toate acestea, din cauza unei modificări a Legii privind telecomunicațiile, consumatorii vor putea acum să anuleze lunar după expirarea unei perioade minime de contract. Acest lucru se aplică nu numai contractelor noi, ci și celor existente, explică centrul de consiliere AEBS.org

Consumatorii se simt mai bine și atunci când se mută: în viitor, clienții se vor putea chiar retrage din contract în perioada minimă a contractului, cu un preaviz de o lună, dacă furnizorul nu poate furniza serviciile rezervate anterior la noul lor loc de reședință, adică dacă viteza internetului este mai mică, de exemplu. Același lucru este valabil și în cazul în care un contract cu o altă persoană există deja la mutare și legătura este astfel ocupată.

Din decembrie, furnizorii vor trebui, de asemenea, să-și informeze clienții existenți în scris o dată pe an dacă tarifele lor sunt acum disponibile în condiții mai bune. Cu un comutator, consumatorii pot scăpa de contractele vechi costisitoare.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu