Zen cu diabet, de la diagnosticare pana la acceptare

Ce simte un parinte al carui copil este diagnosticat cu diabet sau alte boli cronice grave?

     Un parinte care are un copil diagnosticat cu diabet de tip 1 sau alte boli grave experimenteaza griji fregvente, binenteles pentru ca mereu suntem cu mintea indreptata catre ce se poate intampla rau.

     Cum ar fi foarte multe amenintari care planeaza in jurul nostru si nu stim care va aparea copilului, aceste sunt in cazul diabetului hipoglicemiile severe sau orice alte complicatii care poate duce la orice boala cronica ,si aici vreau sa ajung eu in acest articol si mai exact despre ……“atunci intervine depresia si anxietatea“.

      Cum decurge uneori depresia in acest caz, nu mai ai grija de tine, ea este mascata si traim cu un sentiment de nemultumire profunda sau avem o stare de iritabilitate tot timpul .

      Acesta este inceputul calatoriei in ingrijirea unui copil bolnav cronic , de ce se ajunge aici pentru ca orice diagnostic grav duce la soc , emotii intense.

     Bun spuneti voi, dar ce este de facut in acest caz, ei bine ,eu am reusit sa depasesc aceste episoade prin puterea interioara, nu am acceptat medicamente care sa ma ajute , doar sa am din nou un echilibru in viata.

    Primul pas este acceptarea , stiu nu este usor sa accepti ca viata ta, ca parinte este schimbata si nu ai ce face in privinta asta. Sa accepti ca viata nu este doar un loc in care ne nastem ,traim , murim si nimic altceva, este mult mai mult , este locul unde ne invatam lectiile unde ne depasim friciile si unde ne aprofundam trairiile, si nu in ultim rand devenim puternici si echilibrati.

 Al doilea pas este echilibrul, aici ajungem sa ne cunoastem pe noi, incepem sa intelegem ce ni se intampla, eu am reusit sa imi descopar calitatiile pe care inaite nu aveam timp sa mi le vad, clar devenim mai intelepti mai tacuti analizam orice mai indetaliu aprofundat…. descoperim mai profund spiritualitatea si de abea acum intelegem si ne putem raspunde la intrebarea…De ce mie mi se intampla toate acestea? raspunsul este in noi unde sufletul si sinele tau a inceput sa iti vorbeasca.

Fiti mai rabdatori si intelepti, ceea ce ni se intampla in viata noastra …nimic nu este intamplator .

Alina