Avansul de întreținere creste din% 2024 – biroul de asistență socială pentru tineret plătește mai mulți bani pentru copii (deja din decembrie!)

Avansul pentru întreținere va fi majorat la 1 ianuarie 2024. Puteți găsi sumele exacte plătite de către Oficiul pentru Protecția Tinerilor, care depind de vârsta copilului, în tabelul nostru privind avansul pentru pensia de întreținere 2024.

Avansul de întreținere pentru copii va fi majorat la 1 ianuarie 2024. Puteți găsi cifrele exacte în tabelul nostru privind avansul de întreținere 2024 de mai jos.

Contextul este reprezentat de creșterea pensiei de întreținere pentru copii conform tabelului Düsseldorf 2024. Avansul pentru întreținere este plătit de către biroul de asistență socială pentru copii în cazul în care părintele obligat la întreținere nu plătește pensia de întreținere pentru copii sau o plătește doar neregulamentar. Plata avansului de întreținere este independentă de drepturile de custodie și de venitul părintelui care asigură îngrijirea.

Dar trebuie să depun o nouă cerere la biroul de asistență socială pentru tineret pentru a primi avansul majorat pentru întreținere în 2024? Ce altceva trebuie luat în considerare în ceea ce privește majorarea avansului de întreținere din 2024?

Vă explicăm în articolul nostru!

Avansul de întreținere este o prestație socială plătită de către biroul de asistență socială pentru tineret în conformitate cu Legea privind avansul de întreținere (UVG) pentru părinții singuri care au cel puțin un copil în întreținere în gospodărie.

Pensia minimă de întreținere pentru copii a fost majorată la 1 ianuarie 2024. Temeiul juridic este cel de-al șaselea Ordin privind modificarea pensiei minime de întreținere al ministrului federal al justiției din 29 noiembrie 2023 (Ordinul privind pensia minimă de întreținere). Aceasta va crește, de asemenea, avansul pentru întreținere în 2024.

Sumele de creștere pentru avansul de întreținere 2024 sunt următoarele

  • 43 de euro în plus vor fi plătiți pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 5 ani în 2024,
  • pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, se vor plăti cu 49 de euro mai mult pe an
  • pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, se vor plăti cu 57 de euro mai mult pe an.

Prin urmare, avansul pentru plata pensiei de întreținere este plătit de către biroul de asistență socială pentru tineret numai pentru copiii minori până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani se aplică alte condiții: Copilul sau părintele singur nu primește nicio prestație în temeiul Legii privind alocația pentru cetățeni sau copilul nu ar mai depinde de aceste prestații ca urmare a plății în avans a pensiei de întreținere sau părintele singur câștigă un venit brut de cel puțin 600 de euro, deși primește alocația pentru cetățeni.

Calculator avans de întreținere: Calculați singur avansul de întreținere 2024

Cum se calculează avansul pentru întreținere 2024? Ei bine, puteți calcula avansul de întreținere cu ajutorul unui calculator de avans de întreținere sau pur și simplu folosind următoarea formulă:

  • Valoarea standard a pensiei minime de întreținere în conformitate cu § 1612a BGB în funcție de vârsta copilului

(minus)

  • Alocație pentru copii

(egal cu)

  • Avansul lunar de întreținere 2024 conform UVG

Valoarea avansului de întreținere 2024 poate fi găsită în tabelul nostru privind avansul de întreținere 2024. Temeiul juridic este Codul civil german (BGB) și ordinul legal privind pensia minimă de întreținere.

În conformitate cu secțiunea 1612 a (1) teza 3 nr. 1 și 2 BGB, vârsta copiilor este decisivă pentru cuantumul pensiei de întreținere.

Vârsta copilului

Suma standard minimă de întreținere 2024

Alocația pentru copii 2024 (va fi dedusă integral)

Total avans pentru întreți3nere 2024

de la 0 la 5 ani

480 euro

250 euro

230 euro

de la 6 la 11 ani

551 euro

250 euro

301 euro

de la 12 la 17 ani

645 euro

250 euro

395 euro

Plata anticipată a întreținerii se face în avans. Prin urmare, banii trebuie să se afle deja în cont la data de 1 a lunii. Acest lucru înseamnă că data plății avansului pentru pensia de întreținere este întotdeauna ultima zi lucrătoare sau ziua lucrătoare bancară a lunii precedente. Acest lucru înseamnă că avansul de întreținere pentru luna ianuarie 2024 va fi plătit deja în decembrie!

Prin urmare, plata avansului pentru întreținere este similară plății alocației pentru cetățeni sau a ajutorului pentru locuință.

Pentru datele de plată pentru venitul de cetățean, consultați aici: Bürgergeld Auszahlungstermine 2024

Pentru datele de plată a ajutorului pentru locuință, consultați aici: Wohngeld Auszahlungstermine 2024

Cele mai importante puncte sunt rezumate pe scurt la sfârșit:

  • Avansul pentru întreținere a fost majorat de la 1 ianuarie 2024. Acesta se ridică acum la 230, 301 sau 395 de euro (în funcție de vârsta copilului).
  • Avansul de întreținere se plătește întotdeauna în avans.

Sursa / Legea:

Ordonanța a 6-a de modificare a Ordonanței privind nivelul minim de întreținere

Ministerul Federal al Justiției

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu