Avocata vedetelor din Viena i se fura copii de politie si protecția copiilor

Avocata Liane Hirschbrich, vedeta din Viena, nu va avea un Crăciun liniștit. Biroul de asistență socială pentru tineret i-a luat tripleții din cauza slujbei sale.

Joi, cu trei zile înainte de Crăciun, biroul de asistență socială pentru tineret a sunat la ușa renumitei avocata al apărării. Însoțiții de ofițeri de poliție, aceștia au intrat cu forța în apartamentul avocatei. Fără preaviz, tripleții Sara, Caroline și Christian, în vârstă de două luni, au fost smulși. Motivul invocat de Hirschbrich: Ea ar trebui să lucreze 70 de ore pe săptămână și nu ar putea asigura diligența necesară din cauza serviciului său.

Ea respinge vehement aceste acuzații într-un interviu acordat oe24: “Nu sunt angajată a niciunei firme de avocatură. Dacă vreau, lucrez cinci ore pe zi, sau nu mai închid deloc”. Mama a cinci copii – a crescut deja o fiică de 25 de ani și un fiu de 11 ani – este plină de disperare, tristețe și furie.

Hirschbrich pune sub semnul întrebării sistemul: “Sunt mii de mame singure în Austria care se simt la fel. De ce li se permite să își păstreze copiii, iar mie mi se smulg copiii?”. Dar asta nu e tot: când a fost întrebată unde sunt plasați acum tripleții ei, urmează următorul șoc. “Copiii mei au fost plasați la diferiți părinți adoptivi. Nu se poate așa ceva”, spune ea, neputând să creadă comportamentul autorităților.

Avocatul apărării susține chiar că este ilegală separarea fraților nou-născuți. Copiii sunt “bebeluși prematuri”, ceea ce a dus la un incident care ar fi dus la alertarea biroului de protecție a tinerilor. Hirschbrich ar fi ațipit pentru scurt timp în salonul de asistență medicală, moment în care medicii au început să se îndoiască că ar putea face față dublei poveri de a fi femeie care lucrează și mamă de tripleți. Ea se apără: “Camera era complet întunecată, așa că este clar că adormi după un anumit timp”.

De asemenea, ea nu are o părere bună despre comportamentul autorităților: “Au intrat în apartamentul meu ca niște monștri și mi-au luat copiii fără să se spele pe mâini sau să practice vreo formă de igienă. Ofițerii de poliție au alergat prin tot apartamentul și nu au arătat niciun fel de considerație. Au pretins că se aflau acolo pentru a-i proteja pe lucrătorii de la asistența socială a tinerilor.”

Lui Hirschbrich încă nu-i vine să creadă ce i s-a întâmplat. “Sunt atât de mulți oameni periculoși care umblă în această țară, unde era poliția? Dar cu o mamă singură care cântărește 50 de kilograme, trebuie să vină și ei ca însoțitori, mă întreb…”

Victima bănuiește cum s-a ajuns la comportamentul extrem al autorităților. Ea a fost membră a SPÖ până de curând, dar nu a fost deloc mulțumită de comportamentul liderului de atunci al partidului, Pamela Rendi-Wagner, și al primarului Vienei, Michael Ludwig. Drept urmare, avocata a întors spatele partidului și a dorit să treacă la un alt partid.

“Marilor de la partid nu le-a plăcut deloc asta. Vor să mă reducă la tăcere”, are Hirschbrich o bănuială teribilă. Dar mama nu se dă bătută: “Partidului nu-i pasă de drepturile femeilor și ale mamelor, nu voi lăsa asta să îmi stea în cap.”

Cu toate acestea, ea trebuie să petreacă Crăciunul departe de tripleții ei. Cel puțin fiul și fiica ei îi oferă un pic de confort în această perioadă.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu