Consulatul General al României la Bonn – va asteptam pe 18 – 19 septembrie 2021, la Neustadt an der Weinstrasse

Consulatul General al României la Bonn, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României (MAE) și al Consulatului general onorific al României la Neustadt an der Weinstrasse, organizează în perioada 18-19 septembrie 2021 un Consulat itinerant care își propune să răspundă numeroaselor cereri de servicii consulare primite.

O echipă formată din membri ai Consulatului general de la Bonn și angajați trimiși din Centrala MAE, se va deplasa la Neustadt pentru a oferiri asistență și servicii consulare cetățenilor români care au reședința în landurile Renania de Nord – Vestfalia (Nordrhein-Westfalen), Renania Palatinat (Rheinland-Pfalz), Hesa (Hessen) și Saar (Saarland) conform următoarelor coordonate:

 • Locația:
 • sediul Consulatului general onorific, la următoarea adresă: Le Quartier Hornbach 13, 67433 Neustadt an der Weinstrasse
 • Programul:
 • Sâmbătă, 18 septembrie 2021 – între orele 9:00-17:00
 • Duminică, 19 septembrie 2021 – între orele 9:00-17:00
 • Serviciile consulare prestate:
 • Preluarea cererilor de eliberare a unor noi pașapoarte simple electronice
 • Eliberarea de titluri de călătorie
 • Întocmirea următoarelor acte notariale (autentificarea de procuri pentru schimbarea cărții de identitate și pentru procurarea de acte din România,  declarații acord de călătorie pentru copii minori sau pentru solicitarea pașaportului acestora, legalizarea de copii)
 • preluarea cererilor pentru obținerea actelor din România (CN, CC, CD, respectiv extrase multilingve ale actelor de stare civilă);
 • preluare dosare prima Carte de Identitate pentru minorii care au împlinit vârsta de 14 ani.

Pentru toate serviciile consulare este absolut necesară programarea, care poate fi solicitată la adresa de e-mail consulat.itinerant.bonn@gmail.comNumărul locurilor este limitat.

 • Procedura de programare și de depunere a cererilor:
 1. Se completează online formularul de cerere aferent și se încarcă toate documentele necesare în portalul  www.econsulat.ro, fără activarea butonului de programare (care este valabil numai pentru programarea depunerii cererilor la sediul din Bonn al oficiului consular).
 2. Se solicită o programare prin transmiterea unei cereri la adresa de mail consulat.itinerant.bonn@gmail.com, cu menționarea indicativului de cerere din portalul www.econsulat.ro (de tipul PE + 7 cifre) – solicitările de programare trebuie să fie expediate consulatului până cel mai târziu la data de 16 septembrie 2021. Solicitările de programare transmise ulterior datei de 16 septembrie 2021, precum și cele pentru care nu au fost încărcate în portalul www.econsulat.ro toate documentele necesare până la aceeași dată limită nu vor putea fi luate în considerare.
 3. Se așteaptă confirmarea de programare din partea Consulatului General, care se comunică prin același canal de corespondență electronică, de pe adresa de mail consulat.itinerant.bonn@gmail.com
 4. La data și ora programării, solicitanții se vor prezenta personal la locația specificată anterior, cu toate documentele necesare în original.

În vederea reducerii timpilor de așteptare, vă adresăm rugămintea ca, la momentul solicitării programării, să precizaţi următoarele:

 • numele şi prenumele solicitantului;
 • pentru documentele de călătorie: menționați culoarea ochilor și înălțimea;
 • adresa unde locuiți în Germania;
 • data naşterii, locul nașterii și codul numeric personal;
 • obligatoriu numărul de telefon mobil pentru a vă putea contacta telefonic pentru eventuale detalii;

Important!

Pentru operativitate este indispensabilă încărcarea în prealabil de către solicitanți, în portalul www.econsulat.ro, a tuturor documentelor necesare, pe baza cărora personalul consular urmează să îndeplinească anumite formalități preliminare, înainte de deschiderea consulatului itinerant.

Persoanele interesate sunt rugate să urmeze întocmai procedura de depunere a cererilor și de programare, descrisă anterior.

Pentru asigurarea ordinii și a măsurilor de protecție sanitară în actualul context pandemic, este strict necesară evitarea oricărei aglomerații, astfel încât vă rugăm insistent să nu vă prezentați la locația consulatului itinerant în absența unei programări. Persoanele programate sunt rugate să respecte data și ora programării și să se afle în posesia tuturor documentelor necesare în original. Absența oricărui document duce la imposibilitatea preluării cererii.

Detaliile privind procedura de eliberare a documentelor de călătorie pot fi consultate la rubricile corespunzătoare de pe pagina de internet a oficiului nostru consular http://bonn.mae.ro/node/435

Atenție!

Pentru respectarea condițiilor impuse atât de reglementările locale, cât și de cele române aplicabile în materie de protecție sanitară în contextul pandemiei de Covid-19, este obligatoriu să vă conformați următoarelor reguli:

 • să purtați mască facială medicală sau de format FFP-2 în incintă;
 • să păstrați distanța de siguranță de minimum 2 m între persoane;
 • să utilizați soluțiile dezinfectante puse la dispoziție;
 • să urmați indicațiile personalului consular și ale celui însărcinat cu menținerea ordinii;
 • să așteptați în exteriorul clădirii, până când vă este permis accesul, în eventualitatea în care numărul vizitatorilor din interior împiedică temporar respectarea distanței de siguranță între persoane;
 • să vă supuneți, la intrare, formalităților de monitorizare a temperaturii corporale de către personalul însărcinat cu menținerea ordinii, care va utiliza în acest sens termometre fără contact;
 • să păstrați curățenia în incintă;
 • să nu prelungiți, peste durata strict necesară, șederea în incintă și conversațiile cu personalul consular sau cu alți vizitatori.

Persoanele care au fost depistate în ultimele 14 zile ca purtătoare ale virusului SARS-CoV-2, inclusiv cele asimptomatice, precum și cele care prezintă simptome specifice unei astfel de infecții sunt obligate să se abțină în orice situație de la deplasarea la locația consulatului itinerant.

Pentru asigurarea unui mediu de lucru adecvat și sigur, sunt necesare o atitudine responsabilă și un comportament decent din partea tuturor.

Vă mulțumim anticipat pentru înțelegere!

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu