2,5 tone de uraniu au dispărut în Libia

Rafael Grossi este șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, care are ca scop prevenirea utilizării militare a energiei nucleare.

În Libia, 2,5 tone de uraniu au dispărut de pe fața pământului. Materialul „nu este acolo unde ar trebui, potrivit autorităților”, a declarat miercuri seara, la Viena, organul de pază nuclear de la Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA).

Potrivit șefului AIEA, Rafael Grossi, lipsesc zece recipiente cu așa-numitul tort galben (în germană: tort galben). Așa se numește un compus de uraniu sub formă de pulbere galben-portocalie.

▶︎ Exploziv: pulberea de uraniu poate fi utilizată în formă prelucrată ulterioară nu numai în centrale nucleare, ci și în îmbogățirea superioară pentru construcția de bombe atomice!

Potrivit lui Grossi, AIEA dorește „să clarifice circumstanțele dispariției materialului nuclear și locul actual al acestuia”. Scopul organizației fondate în 1957 este prevenirea utilizării militare a energiei nucleare.

Libia și-a abandonat programul de dezvoltare a armelor nucleare în 2003 sub conducerea de multă vreme Muammar al-Gaddaffi. Haosul domnește de la căderea sa în 2011, iar țara a fost zguduită în mod repetat de violențe severe.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu