Bulgaria, România și Grecia ar putea depăși Germania când vine vorba de modernizare

Administrația germană are rezultate slabe în comparație cu alte țări din UE. Dar, în loc să ajungă din urmă, Germania riscă să alunece și mai mult, potrivit Institutului German de Economie.

Berlin Este de fapt cea mai importantă promisiune făcută de guvernul semaforului, cel puțin când vine vorba de prioritizarea în acordul de coaliție: Primul capitol al acordului scrie „Stat modern, trezire digitală și inovație”. Până acum, însă, au fost puține semne de digitalizare a statului. Subiectul se află în partea de jos a agendei de la Berlin și nu a fost menționat în comitetul de coaliție.

Dar aici se află un pericol. Institutul de Economie Germană (IW) din Köln, prietenos cu angajatorul, se teme că Germania pierde în continuare teren în comparația internațională atunci când vine vorba de digitalizarea administrației sale. Și un nou studiu ajunge la concluzia: „Digitalizarea administrației nu face niciun progres în Germania ”.

În acest moment, țara se află în mijlocul terenului inferior în comparație cu celelalte țări din UE, ocupându-se pe locul 18 din 27 și, astfel, în spatele mediei la nivelul UE. În anul precedent, 2021, Germania era încă înaintea Belgiei și a Republicii Cehe. Dar de atunci, se pare că s-a făcut mai mult pentru administrarea digitală în ambele țări decât în ​​Germania.

Europa de Est ajunge din urmă

Potrivit IW, Germania riscă să fie transmisă mai jos. „Dacă țări precum Bulgaria , România și Grecia, care sunt în prezent în spatele nostru în clasament, pun în aplicare soluțiile tehnice, ele ar putea să ne depășească în curând”, avertizează Klaus-Heiner Röhl, autorul studiului și Economist Senior pentru politica IMM-urilor și politica regională la IW.

Momentan, tehnologia încă lipsește în aceste țări, dar nu sunt atât de multe preocupări ca în Germania.

Studiul descrie Legea Accesului Online (OZG), care trebuia să avanseze digitizarea, drept un „eșec”. Din obiectivul de a face disponibile online 575 de servicii administrative până la sfârșitul anului 2022, doar 18% au fost implementate.

Au fost făcute încercări de a oferi măști online pentru procesele administrative analogice dezvoltate istoric în loc de „utilizarea digitalizării pentru o reproiectare fundamentală a proceselor administrative în lumea digitală”.

Prin urmare , politicianul digital și vicepreședintele fracțiunii Uniunii din Bundestag, Nadine Schön (CDU), solicită de urgență promovarea schimbului de date digitale. Până acum, coaliția de semafoare nu a făcut niciun progres în digitalizarea administrativă, are nevoie de un driver pentru subiect. Frumos criticat: „Ministrul federal de interne Faeser, în calitate de ministru responsabil, nu este asta.” Politicianul de interne și digital Misbah Khan (Verzii), pe de altă parte, critică guvernul anterior condus de Uniune: „Ce a mers prost în mai mult de zece ani nu pot fi reparate peste noapte.”

Procedura de încălcare a dreptului comunitar amenințată

Faptul că Germania rămâne din ce în ce mai mult în urmă într-o comparație europeană ar putea avea în curând consecințe grave. Pentru că la sfârșitul anului 2023 va intra în vigoare așa-numitul Regulament EU Single Digital Gateway, care prescrie 75 de servicii de stat care trebuie să fie disponibile și online pentru cetățenii altor țări UE. Dacă Germania nu reușește să îndeplinească această condiție, există riscul unei proceduri de încălcare a dreptului comunitar.

Cât de departe au ajuns autoritățile în implementarea serviciilor necesare este greu de înțeles din exterior. Politicianul digital verde Misbah Khan solicită, prin urmare, mai multă transparență, o mai bună prioritizare și o abordare mai ambițioasă.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu