shopping business money pay
Photo by Pixabay on Pexels.com

Decizia UE – Transferuri în timp real gratuite în viitor

Oricine dorește să trimită o sumă de bani unui destinatar prin transfer bancar în câteva secunde va putea face acest lucru gratuit în viitor. Statele membre ale UE și Parlamentul European au convenit asupra acestui lucru.

În viitor, clienții vor putea efectua transferuri în timp real în cadrul sistemului bancar european, în mod gratuit. Statele membre ale UE și Parlamentul European au ajuns la un acord de principiu în acest sens la Bruxelles.

Pentru transferurile în timp real, care de obicei nu durează mai mult de zece secunde, multe bănci încă percep comisioane clienților lor. Acestea se pot ridica la câțiva euro în cazuri individuale.

Până în prezent, transferurile în euro în spațiul european de plăți au fost în mare parte posibile fără comisioane. Cu toate acestea, transferul de bani durează de obicei o zi. Cu toate acestea, poate dura și mai mult de 72 de ore din cauza weekend-urilor sau a sărbătorilor legale.

Potrivit Comisiei Europene, transferurile în timp real au reprezentat recent doar 11 % din totalul transferurilor în euro efectuate în UE. Este probabil ca această proporție să crească semnificativ odată cu transferul gratuit în doar câteva secunde.

În cadrul standardului SEPA, condiția tehnică prealabilă pentru transferurile rapide este ca ambele instituții să ofere posibilitatea de a trimite și de a primi transferuri de bani în această formă. În Germania, acest lucru a fost oferit în principal de Unicredit Bank în ultimii ani. Din 2020, multe bănci germane oferă cel puțin o chitanță în timp real.

Clienții privați și întreprinderile nu vor mai fi nevoiți să aștepte pentru a-și primi banii, având posibilitatea de a efectua transferuri în timp real, se arată în declarația Comisiei Europene. Noile norme se vor aplica în cele 27 de state membre ale UE, precum și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein. Ele vor fi puse în aplicare după o perioadă de tranziție: mai rapid în țările din zona euro decât în celelalte. Parlamentul și statele membre trebuie mai întâi să dea undă verde acordului provizoriu.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu