Eroare de software! Mii de șoferi penalizați pe nedrept

În lunile septembrie și octombrie, în orașul Berna (Elvetia) au fost efectuate aproximativ 9 600 de măsurători de viteză incorecte din cauza unei erori de software.

În ultimii ani, furnizorul de dispozitive de măsurare Bredar AG a finalizat o nouă generație de sisteme de măsurare cu tehnologie de buclă pentru Elveția, împreună cu producătorul de dispozitive Sensysgatso din Țările de Jos. Testarea și aprobarea acestor sisteme de măsurare a fost efectuată de către Institutul Federal Elvețian de Metrologie METAS și finalizată la 16 noiembrie 2022.

În urma acestei aprobări, METAS a calibrat sistemele și a autorizat funcționarea a șapte locații cu două configurații diferite de bucle în orașul Berna. Este vorba despre patru sisteme cu o distanță de 2,2 metri între bucle și trei sisteme cu o distanță de 2,5 metri între bucle. Punerea în funcțiune de către poliția cantonală din Berna a avut loc la 12 septembrie 2023.

În faza inițială, poliția cantonală din Berna a înregistrat un număr peste medie de infracțiuni legate de depășirea vitezei în cele patru locații cu aceeași configurație a buclelor (distanța dintre bucle de 2,2 metri), după cum a anunțat acum. De asemenea, s-a înregistrat o creștere a feedback-ului din partea celor afectați. În urma unor clarificări cu furnizorul de echipamente, poliția cantonală din Berna a solicitat o inspecție de monitorizare din partea METAS.

Acest lucru a arătat în cele din urmă că viteza în cele patru locații afectate cu o distanță de 2,2 metri între bucle era prea mare, după cum se menționează în comunicatul de presă. Acest lucru s-a datorat unei erori de programare în software-ul dispozitivului. Doar aceste patru sisteme cu această configurație de bucle sunt utilizate în toată Elveția și, prin urmare, sunt singurele afectate de această eroare.

Evaluarea sistemelor afectate a fost oprită la 19 octombrie 2023. În prezent, agențiile implicate efectuează clarificări extinse, în special pentru a determina cauzele și a remedia defecțiunile. Poliția cantonală din Berna va pune din nou în funcțiune cele patru locații imediat ce dispozitivele vor fi acceptate și aprobate de METAS.

Un număr total de 9 604 măsurători între 12 septembrie 2023 și 19 octombrie 2023 sunt incorecte. Toate persoanele afectate vor fi informate prin scrisoare în zilele următoare, iar cele aproximativ 6.000 de amenzi deja plătite vor fi rambursate. Locațiile exacte ale instalațiilor afectate din orașul Berna sunt următoarele Kirchenfeldstrasse/Mottastrasse, Papiermühlestrasse/Aargauerstalden, Kirchenfeldstrasse/Jubiläumsplatz și Zieglerstrasse/Effingerstrasse.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu