Feriți-va de E 120 si E 904 in alimente – Sunt extrase din Viermi, Insecte !

La începutul anului 2023, Comisia Europeană a aprobat făina de greieri pentru componența alimentelor în întreaga UE. Produsele cu adăugarea acesteia vor fi în curând disponibile în magazine.

Între timp, companiile alimentare binecunoscute adaugă de multă vreme extracte de insecte în produsele lor. Este vorba despre produse ale unor mărci populare care sunt vândute în aproape toate magazinele.

Mulți consumatori nici măcar nu știu că majoritatea produselor de zi cu zi populare conțin deja insecte sau excrementele acestora.

Întrebat de portalul echo24.de , Kaufland a declarat că din 2019 oferă „diverse produse alimentare cu insecte”. Odată cu noul regulament UE, gama de produse realizate din insecte ar trebui să fie și mai largă.

În produsele cu etichetă privată, toate ingredientele sunt întotdeauna enumerate pe etichete. Dar cum rămâne cu alte produse cu insecte ale altor mărci care pot fi găsite pe rafturile supermarketurilor din Kaufland? Nu a fost primit niciun răspuns la această întrebare.

În cele mai multe cazuri, insectele prelucrate sunt ascunse sub numele de colorant E 120. Așa-numitul „carmin roșu” este obținut din insecte solzi stacojii fierte și zdrobite. Vopseaua roșie este apoi transformată în dulciuri sau produse cosmetice.

După cum a dezvăluit portalul de comparație „Codecheck”, insectele de sol stacojiu pot fi găsite, de exemplu, în pachetele Crisp ale m&m la Rewe, Aldi și Co., dar și în cireșe-banana Müllermilch, bomboanele colorate Mentos, Ehrmann. iaurt din soiul de livadă căpșuni sau licuricii acri Trolli.

Insectele sunt deghizate în coloranți

Insecta cu lac de gumă este populară și în industria alimentară. Shellac, care este folosit ca acoperire pentru dulciuri, este obținut din excrețiile lor rășinoase. În lista de ingrediente sub substanța E 904, se găsește în ciocolata Ferrero, de exemplu, sau în boabe de cacao milka colorate.

Sandra Niculescu