Iată câți bani de urgență ar trebui să ascundeți întotdeauna acasă, potrivit autorităților

În perioade de criză și de urgență, este recomandabil să aveți întotdeauna o anumită rezervă de bani în mânecă. Dar câți bani de urgență ar trebui să puneți de fapt deoparte? Și care este cel mai bun mod de a-i stoca?

În perioade de criză și de urgență, este recomandabil să aveți întotdeauna o anumită rezervă de bani în mânecă. Dar câți bani de urgență ar trebui să puneți de fapt deoparte? Și care este cel mai bun mod de a-i stoca?

Cheltuielile neplanificate vă pot da peste cap toate finanțele. Ar trebui să puneți deoparte un fond de rezervă pentru aceste cazuri. Acesta completează rezerva de bani pe care ar trebui să o aveți întotdeauna în casă pentru cheltuieli mai mici.

Cu toate acestea, termenul “PUSCULITA” poate fi destul de înșelător, deoarece suma recomandată este mult mai mare decât ați putea crede.

Bani de rezervă pentru situații de urgență: Iată câți bani ar trebui să economisiți

Dar câți bani ar trebui să economisiți pentru cheltuieli neplanificate? Centrul de consiliere AEBS.org recomandă să puneți deoparte două-trei luni de salariu ca un cuib de rezervă. Cu toate acestea, ar trebui să se țină cont de faptul că situațiile de viață variază în mod natural foarte mult. Persoanele singure care trăiesc modest se descurcă cu mai puțin, în timp ce familiile tind să aibă nevoie de mai multe rezerve de urgență.

Cu toate acestea, nu este o idee bună să vă aprovizionați și mai mult cu numerar. Dacă spărgătorii au la dispoziție doar suficient timp, chiar și cele mai sofisticate ascunzători nu mai sunt sigure.

De asemenea, contul curent nu este un loc ideal pentru un pușculiță; un cont de bani la vedere este mai potrivit. Nu vă puteți aștepta la dobânzi generoase, dar cel puțin vă puteți obține rapid și în orice moment oul de cuib.

Ce variante sunt de economisire?

Dar cum poți economisi fără restricții majore? La urma urmei, salariul pe două-trei luni nu este un lucru ușor:

Sumă fixă: Nu trebuie să fie o avere, dar dacă o sumă fixă mică trece din contul curent în contul de economii în fiecare lună, ar trebui să se constituie o mică rezervă în contul de bani la vedere. Țintiți spre cinci la sută din venitul net.

Cadouri în numerar: Cadourile în numerar sunt, de asemenea, binevenite și sunt de fapt menite să vă răsfățați cu lucruri pe care altfel nu ați putea să le faceți. Puneți o treime din ei în fondul de urgență.

Prime de Crăciun și de sărbători: Dacă primiți o primă de Crăciun sau de sărbători, puteți pune deoparte o parte din aceasta pentru fondul de urgență. Și în acest caz, o treime reprezintă o bună orientare.

Rambursarea impozitelor: Chiar dacă guvernul vă oferă o rambursare de taxe, puteți pune o parte din aceasta în rezerve.

Economisiți bani: Puteți să vă construiți o pusculita de economii și cu mici trucuri. Uitați-vă în portofel în mod regulat și colectați bancnote de 5 euro, care apoi ajung în contul de apel.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu