Modificare mare a permisului de conducere 2023: Noile reguli afectează toți șoferii

UE plănuiește schimbări majore la permisele de conducere. Acest lucru va afecta toți șoferii din diferite zone.

Dortmund – Uniunea Europeană intenționează să lanseze a 4-a directivă privind permisul de conducere în 2023 . Este vorba despre schimbări și ajustări de anvergură între țările UE. Aproape toți șoferii ar fi afectați.

Modificări ale permisului de conducere în 2023: UE dorește reguli mai uniforme pentru șoferi

Lipsa de muncitori calificați a ajuns și pe străzi. De exemplu, sunt prea puțini șoferi de camioane sau autobuze în toată Europa. În cadrul celei de-a patra directive privind permisul de conducere, vârsta minimă pentru permisele de conducere ar putea fi redusă la 18 ani. În prezent, tinerii au voie să conducă camioane doar de la vârsta de 21 de ani și autobuze începând cu vârsta de 24 de ani, după cum a raportat ADAC.

Potrivit portalului de specialitate Campervans , UE vrea să pună capăt așa-numitei limite de 3,5 tone pentru permisul de conducere clasa B. Ar trebui să fie posibil să se conducă vehicule de până la 4,25 tone. Numeroase case mobile au între 3,5 și 4,24 tone. După cum raportează ADAC, și permisului de conducere digital ar trebui să i se acorde o nouă șansă. Conform planului, o aplicație prin smartphone ar trebui să fie suficientă (mai multe știri despre mașini și trafic la RUHR24).

Modificări permisului de conducere din 2023: Permisul de conducere va fi prelungit

În Germania, deținătorilor de permis de conducere categoria B li se permite să-și prelungească permisul de conducere la permisul de conducere B196. Este posibil să conduci motociclete ușoare de până la 125 de metri cubi. Până acum, însă, acest lucru a fost permis doar în Germania și nu în Franța, Polonia sau Austria. Acest lucru s-ar putea schimba în cursul celei de-a patra directive privind permisul de conducere.

În cele din urmă, câteva lucruri ar trebui să se schimbe și pentru șoferii începători. În viitor, proba teoretică și practică ar putea fi finalizată în diferite state membre ale UE. În plus, pregătirea practică ar trebui să înceapă numai după un examen teoretic cu succes.

Modificări permisului de conducere 2023: Testele teoretice și practice se schimbă

Testele de conducere ar putea fi susținute parțial digital și în simulatoare . În cele din urmă, oamenii se gândesc la un așa-numit curs de perfecționare, care ar trebui să înceapă la un an după un examen de conducere reușit.

Nu este încă clar dacă modificările vor fi implementate exact în același mod. În primul rând, există planuri. A patra directivă privind permisul de conducere trebuie să fie adoptată la Bruxelles și apoi transpusă în legislația națională.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu